fbpx

Mr. Albino pobjednik je 19.sezone HGF Demo Festivala!

Zabok…

HGF Demo Festival

HGF DemoNakon tridesetak izlučnih večeri po cijeloj Hrvatskoj, najdugovječniji hrvatski demo festival završio je svoje 19. izdanje finalom na pozornici HGF ZabokOpenAir-a. Da podsjetimo, u finale je prošlo šest izvođača, pet po izboru struke i jedan po izboru publike. Nagrade ove godine nisu male. Uz 20.000 kuna u glazbenoj opremi, pobjednik će zasvirati na desetak festivala u Hrvatskoj i regiji, a HGF ih šalje i na mini turneje u Veliku Britaniju i Švedsku. Kako je bilo za očekivati svih šest bendova došlo je spremno za akciju i sa željom da maksimalno iskoriste svoje vrijeme na stageu i predstave se publici i žiriju najboljem izdanju.
Težak zadatak da otvore finale pripao je zadarskom Epilogu, nakon kojih su se predstavili čakovečki Wind Stain, Meant To Be iz Umaga, Das Rage iz Vukovara, zagrebački Mr.Albino i na kraju The Late iz Zagreba.
Odluka je objavljena nakon nastupa sjajnih Kawasaki 3P koji su ‘rasturili’ raspoloženu publiku pjesmama sa novog albuma i starim provjerenim hitovima. Kawasaki su nekoliko puta za vrijeme nastupa čestitali svim natjecateljima i prisjetili se da su i oni nastupili u natjecateljskom dijelu prvog HGF-a davne 1996. godine.

Foto: Press