fbpx

Nagrađujemo čitatelje: Premijera ‘Gdje sam stala’

Nagradna igra…

Gdje sam stalaPortal Scena.hr u suradnji s kazalištem KNAP i KUD ‘Transformator‘ nagrađuju najsretnije čitatelje s 3×2 ulaznice za premijeru predstave ‘Gdje sam stala‘ koja je na rasporedu 13. travnja 2016. godine s početkom u 20,00 sati u kazalištu KNAP u Zagrebu.
Kako bi osvojili nagradne ulaznice potrebno je lajkati službenu Facebook stranicu Scena.hr, lajkati objavu i podijeliti je na svom zidu. Na mail [email protected] poslati u naslovu maila ključnu riječ ‘Gdje sam stala‘ te ime i prezime.
Sretni dobitnici bit će obaviješteni putem maila u srijedu 13. travnja do 12,00 sati objavom na portalu Scena.hr i na službenoj Facebook stranici.
O predstavi:
Gdje sam stalaPredstava ‘Gdje sam stala‘ rezultat je suradnje između redateljice Nine Šorak i dramaturginje Urše Adamič iz Slovenije. Svoju premijeru na kazališnim daskama imala je 4. prosinca 2015. godine u Plesnom centru Ljubljana, a u Hrvatskoj će po prvi put biti prikazana 13. travnja u kazalištu KNAP u Zagrebu.
‘Gdje sam stala’ obrađuje pomalo neuobičajenu temu u kazališnom svijetu – demenciju, a njen su primarni cilj destigmatizacija i detabuizacija te česte bolesti. Predstavom se također nastoji demenciju i njen razvoj približiti kako oboljelim osobama tako i njihovim bližnjima, radi čega je ostvarena suradnja i sa slovenskom udrugom za pomoć kod demencije Spominčica.
Nina Šorak i Urša Adamič inspiraciju za predstavu pronašle su u vlastitim životima, odnosno u svojim bakama, na način na koji su se one po prvi puta susrele s demencijom, kako im je bolest dijagnosticirana te njihovim zgodama i trudu da se nauče živjeti s bolesti.
U svijet bolesne osobe nas uvode Petar i njegova majka Jula, kojoj je dijagnosticirana Alzheimerova bolest. Glavnu protagonisticu Julu, koju igra Marinka Štern, promatramo u njezinoj borbi s brzo napredujućom bolesti, svjedoci smo njene zarobljenosti u vlastitom umu i mislima te pokušajima da unatoč tome normalno funkcionira u društvu. S druge se strane nalazi njen sin Petar, kojeg je na sceni uprizorio Iztok Jug Drabik. Petar se suočava s činjenicom da čvrsta osoba na koju se mogao osloniti više nikad neće biti ista i da ga ponekad čak neće ni prepoznati. Jula i Petar se zajedno pokušavaju prilagoditi novonastaloj situaciji i utjecaju koji Alzheimer ima na njihov život, pokušavajući pritom ne izgubiti prisnost i blizak odnos između majke i sina.
Nina Šorak, Urša Adamič, Marinka Štern, Iztok Drabik Jug
Gdje sam ono stala / Where was I
Redatelj: Nina Šorak
KUD Transformator – Ljubljana

OBJAVA NAGRADA 13. travnja:

Nagrade 3×2 ulaznice za premijeru predstave ‘Gdje sam stala‘ koja je na rasporedu danas 13. travnja 2016. godine s početkom u 20,00 sati u kazalištu KNAP u Zagrebu osvojili su: Domagoj Stanić, Mateja Hanžić i Andrea Stanić.
Ulaznice se podižu na blagajni kazališta na dan predstave. Čestitamo sretnim dobitnicima, čitajte nas i dalje te pratite objave, ovaj tjedan ponovno Nagrađujemo čitatelje.

Scena.hr

Foto: Sunčan Stone – Press