Ogranak mladih: ‘The Narcissist’ Constance A. Dunn!
Piše: redakcija On 16 svi., 2015 At 11:42 AM | Categorized As LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Radionica…

Novi projekt Ogranka mladih HDDU

NarcissistOgranak mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika nakon uspješno realiziranih Dana Ogranka mladih HDDU-a u kazalištu ‘Gavella‘ nastavlja sa svojim aktivnostima. U suradnji s Kulturom promjene Studentskog centra u Zagrebu u kazalištu &TD od 3. do 7. lipnja 2015. godine ekskluzivno u Zagreb donose radionicu ‘The Narcissist‘ američke glumice Tiffany Joy Ross, umjetničkog imena Constance A. Dunn. Radionica će početi u srijedu 3. lipnja u večernjim satima upoznavanjem voditeljice s polaznicima, a održat će se od 4. do 7. lipnja od 10,00 do 15,00 sati na pozornici Teatra &TD.
Constance A. Dunn diplomirala je glumu na Northern Illinois University. Ostvarila je niz zapaženih uloga u kazalištu, na televiziji i filmu.  Služi se brojnim tehnikama glme (Meisner, Le Cocque, Linklater i dr.), kao i brojnim dijalektima (Dialect Coach). Sustavno se bavi dramskom pedagogijom, a u Zagrebu će, nakon održavanja radionice na FESTu i u Kroz Fabriki u Beogradu u Zagrebu održati svoju jedinstvenu radionicu na engleskom jeziku nazvanu ‘The Narcissist’, temeljenu na tehnici glume Sanforda Meisnera.
U sklopu radionice ‘The Narcissist’ polaznici će proučavati kako izgraditi karakter, odnosno lik, unutar apstraktnog koncepta. Ross je za obrazovanja i rane izvedbene karijere bila uronjena, u SAD-u pupilaran, emocionalni realizam. Putujući Europom, profesionalno i privatno, očarala se snagom apstraktnih koncepta te redateljevom sveprisutnošću. Spajajući emocionalnu tehniku s fizičkom specifičnošću i apstraktnim konceptom razradila je radionicu „The Narcissist“ čiji je cilj osnažiti izvođača. Fokus radionice je na zajedničkoj izgradnji priče kroz ponašanje, umjesto kroz zadani tekst ili povijest lika. Dodajemo tako vezni nivo kroji omogućuje izvođačima interpretaciju koncepta kroz ponašanje. Rezultat takvog zadatka je precizna priča koja prenosi snažnu poruku o ljudskim odnosima. Glumci postaju svjesni toga da mogu ‘režirati’ sami sebe i izgraditi odnos s drugim likovima kroz jednostavne i duboke načine ponašanja, odnosno reakcije.
Koncept ‘The Narcissist’ nastao je po uzoru na probleme s kojima se susreću mladi ljudi 21. stoljeća. Neoliberalna opsesija sobom potiče narcisoidno ponašanje zbog kojeg nestaje grupnih emocije, odnosno razara se jaka emocionalna veza među članovima neke skupine ljudi.  Narcisoidnost, altruizam i strojno (bez osjećajno) ponašanje istražuju se na ovoj radionici kako bi polaznici kroz izvedbu otkrili čemu osobno naginju te da bi otkrili što je to što narcisoidnu osobu čini narcisoidnom, altruistu altruistom. Kako bi se temeljito  istražili spomenuti koncepti glumci moraju jedni druge pažljivo slušati i promatrati. To pomno slušanje spaja ansambl i stvara povezanost koja pomaže grupi koja pohađa radionicu da stvori izvornu priču.

Foto: Press

comment closed