fbpx

Osmi povjerenik i festival svih predstava Gavelle!

Nagrade…

Najbolji glumac i najbolja glumica će biti nagrađeni u premijerno izvedenim predstavama u kazalištu ‘Gavella’

FestivalU ponedjeljak, 2. lipnja 2014. izvedbom predstave ‘Osmi povjerenik’ Renata Baretića, u režiji Saše Anočića započinje ‘Gavella i Europlakat Fair’, festival svih predstava koje su trenutno na repertoaru kazališta, a koje ćete, tijekom dva i pol lipanjska tjedna, moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna!

Na kraju i ove sezone dodijelit će dvije nagrade – pokrovitelj kojih je Europlakat i to najboljem glumcu i najboljoj glumici u premijerno izvedenim predstavama ove sezone u kazalištu ‘Gavella’, a koje odabiru gledatelji.
U konkurenciji su glumci iz ansambala predstava: ‘Zločin i kazna‘ F. M. Dostojevskog, u režiji Zlatka Svibena, ‘Osmi povjerenik’ Renata Baretića, u režiji Saše Anočića, , ‘Tri sestre’ A.P. Čehova, u režiji Slobodana Unkovskog, autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić, prema Fassbinderovom ‘Južnjaku’ – “My Little Corner of the World” i ‘Amerika’ Franza Kafke, u režiji Janusza Kice, predstava nastala u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i kazališta ‘Gavella’.
Nagrađene će izabrati prosudbeno povjerenstvo koje se sastoji od 7 članova – pretplatnika kazališta “Gavella”.
Festival traje do 18. lipnja, a zatvorit će se izvedbom predstave ‘Candide ili Optimizam’, u režiji Krešimira Dolenčića.

Foto: Press