fbpx

Otvorenje izložbe Ines Krasić u GD

Zagreb…

Ines Krasić– Jubilarnu 35. godinu Galerije Događanja završavamo izložbom jedne od najzanimljivijih autorica hrvatske likovne scene Ines Krasić, a otvorenje izložbe ‘Noćni pohod po mojoj sobi’ je u srijedu, 21. prosinca 2016. godine s početkom u 19.00 sati – najavljuju iz Galerije Događanja.
Ines Krasić dokazala se na hrvatskoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni brojnim izložbama, izražavajući se u različitim medijima u rasponu od grafike, grafičkih objekata, instalacija, multimedije do device arta. Njeni radovi nalaze se u zbirkama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Kabineta grafike HAZU u Zagrebu, Zbirci suvremene umjetnosti Filip Trade te Grafičkoj zbirci Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Dobitnica je više nagrada za svoj umjetnički rad.
– Naziv za instalaciju Ines preuzima od Xaviera de Meistrea (Expédition Nocturne Autour de ma Chambre, 1825.) koji, parodirajući ideju Velikog putovanja, navodi kako je moguće uvijek i iznova otkrivati svijet, u banalnom vidjeti uzbudljivo, u običnom čudesno. Time život ponovno postaje igra vrijedna pripovijedanja. Međutim, izbor izloženih predmeta je bizaran. Doima se poput pljačkaškog upada u inventar podsvjesnog, iz kojega, jednom izronjeni na površinu i predani stvarnosti, predmeti postaju suhi i racionalni artefakti. To je potencirano i njihovim detaljnim likovnim opisom. Naime, predmeti su na kutijama prikazani sa šest strana. Odabirom medija i postavom, simulirana je prenatrpanost i nakićenost blagdanskih izloga, dok je odabirom motiva fingirano obilje naracije koje se osipa tim više što je bliže površini – piše o izložbi Željko Mrkšić.
Galerija je otvorena radnim danima 10.00 – 21.00 sat i subotom 10.00 – 14.00 sati, a od 27. 12. 2016. do 5. 1. 2017. radno vrijeme galerije je 10 – 14.00 sati.

Foto: Press