fbpx

Pretpremijera na SFF-u: Novine Dalibora Matanića

Sarajevo…

Televizijska serija Novine na Sarajevskome filmskom festivalu

Dalibor Matanić, Novine– Silno nas raduje poziv kolega iz Sarajeva, osobito zato što upravo našim projektom SFF počinje praksu prikazivanja i recentnih dijela televizijske dramske produkcije. U pitanju je iznimno važan festival, u europskim i svjetskim okvirima, i zato bolju promidžbu uoči početka emitiranja najesen na Hrvatskoj televiziji naša serija nije mogla dobiti. Zanimanje je javnosti već veliko, a tomu najbolje svjedoči činjenica da smo doslovno zatrpani upitima drugih festivala i distribucijskih kuća nakon što je informacija o nama objavljena u službenome katalogu SFF-a – rekao je Nebojša Taraba.
Dalibor Matanić, Branka KatićTelevizijska serija Novine, čije se emitiranje očekuje najesen na HRT, svoju svečanu pretpremijeru imat će 19. kolovoza 2016. godine na 22. Sarajevskome filmskome festivalu (SFF). Dvije će epizode serije biti prikazane u Narodnome pozorištu u okviru programa Pretpremijere. Projekciji serije Novine na Sarajevskome filmskom festivalu nazočit će redatelj Dalibor Matanić, glumci Branka Katić, Tihana Lazović, Aleksandar Cvjetković, Goran Marković te produkcijska ekipa Miodrag Sila, Sanja Nikić i Nebojša Taraba.
Novine su serija u dvanaest nastavaka koju su za Hrvatsku radioteleviziju realizirali produkcijska kuća Drugi plan i producenti Miodrag Sila i Nebojša Taraba. Režiju potpisuje Dalibor Matanić po scenariju novinara i urednika Ivice Đikića. Serija prati život i odnose u redakciji jednog utjecajnog dnevnoga lista, a govori o utjecajima moćnika i političara na medijsku scenu. U njoj se prate osobni odnosi i sukobi nekoliko ključnih novinara i urednika u redakciji rastrganih između profesionalnoga integriteta, žutila i komercijalizacije novinarstva te prljavih zakulisnih igara.
Serija će uvesti gledatelje u svijet tiskanoga dnevnog novinarstva te u njegovo naličje – zamršenu mrežu interesa obavještajnoga podzemlja, krupnoga kapitala i visoke politike.
U seriji nastupa osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi.

Foto: Scena.hr