Održana svečana premijera filma Trampolin

Zagreb…

Dugometražni igrani prvijenac Katarine Zrinke Matijević ‘Trampolin’ od 9. ožujka u kinima

TrampolinSinoć je u Zagrebu premijerno prikazan debitantski dugometražni igrani film ‘Trampolin‘ redateljice Katarine Zrinke Matijević, a premijeri je nazočila kompletna ekipa filma predvođena redateljicom Katarinom Zrinkom Matijević i glumcima Frankom Mikolaci, Tenom Nemet Brankov, Marijom Tadić, Lanom Barić, Franom Maškovićem, Asjom Jovanović, Ninom Violić, Igorom Kovačem i Enesom Vejzovićem.
O filmu:
Ideja iz koje je nastao ‘Trampolin’ bila je slijedeća rečenica:
– Kad bi postojala mogućnost sresti samoga sebe u prošlosti ili budućnosti, bismo li iskoristili priliku te učinili nešto što bi nam život usmjerilo na bolje?
TrampolinSredišnji lik je sedmogodišnja Lina koja, bježeći od nasilne majke, utjehu pronalazi u tinejdžerici Niki i četrdesetgodišnoj učiteljici ritmike Nikolini. One, kao dva ogledala, zrcale Lininu moguću budućnost. Ta tri toka, tri ženska lika isprepliću se u sličnoj životnoj sudbini. Susrećući jedna drugu mijenjaju svoje živote te raskrinkavaju tajnu o bolnim rascjepima unutar svojih obitelji.
‘Trampolin’ je film o ljubavi, ali ne i ljubavni film. To je film koji preispituje mračne i ustrašene, nježne i podržavajuće, krhke i jake slojeve odnosa između majki i kćeri; film o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi koja često postane uvjetovana; film o ožiljcima koji ostaju u nama dugo nakon što masnice izblijede. Na kraju, to je film o hrabrim ženama koje preuzmu svoj život u svoje ruke.
Nakon premijere u Zagrebu, film ‘Trampolin’ bit će prikazan u sklopu Ženijalnih dana u razdoblju od 7. do 12. ožujka u nizu nezavisnih kina diljem Hrvatske, a od 9. ožujka će biti na repertoaru kina u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Dubrovniku, Čakovcu, Koprivnici, Slatini, Samoboru i Kutini.
Film je nastao u produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije. Scenarij potpisuju redateljica Katarina Zrinka Matijević, Pavlica Bajsić i Ivan Salaj, a producenti su ivan Maloča I Maja Vukić. Direktor fotografije je Vjeran Hrpka, montažerka Ana Štulina, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Katarina Zaninović, dizajner zvuka Ivan Zelić, a maskerica Iva Kurobasa.

Foto: Press – Martina Kenji