U potrazi za istinom – 60. obljetnica kluba Vjeverica
By redakcija On 20 stu., 2018 At 01:01 PM | Categorized As LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

U maloj dvorani Vatroslava Lisinskog projekt ‘U potrazi za istinom’ na kojem sudjeluju i štićenici kluba ‘Vjeverica’

VjevericaU sklopu obilježavanja 60. obljetnice Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba ‘Vjeverica‘, Centar za kulturu Trešnjevka predstavit će, sutra, u maloj dvorana Vatroslava Lisinskog u 11.00 sati projekt ‘U potrazi za istinom‘ na kojem sudjeluju i štićenici kluba ‘Vjeverica’. CeKaTe će projekt predstaviti kroz dvije plesne koreografije na čijoj su izradi sudjelovali i članovi Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba.
Projekt ‘U potrazi za istinom’ započeo je 1. rujna i traje do 30. kolovoza 2019. godine, a provode ga Centar za kulturu Trešnjevka, Telecentar i Arheološki muzej u Zagrebu. Namijenjen je svim zainteresiranima s napunjenih 55 godina, a radionice su besplatne za sve polaznike.
Budući da je Europski parlament proglasio 2018. Europskom godinom kulturne baštine te je među specifičnim ciljevima uvršteno i promicanje digitalnih rješenja i razvoj vještina koje kulturnu baštinu čine pristupačnom svima, projekt „U potrazi za istinom” istovremeno adresira dva međuovisna problema digitalne kulture, nedovoljnu ponudu digitalnih kulturnih sadržaja koji će potaknuti rast broja korisnika i nedovoljnu kompetenciju korisnika, posebno starijih građana, potrebnu za konzumaciju digitalnih kulturnih sadržaja. Također, projekt stavlja prioritet na kreiranje multimedijskih sadržaja, i tako spaja široku lepezu tradicionalnih (kazalište, ples, glazba, keramika) i relativno novih oblika umjetničkog stvaralaštva (web dizajn, produkt dizajn).
U prvoj fazi projekta starije osobe stječu umjetničke i digitalne kompetencije, a u drugoj fazi ih primjenjuju na realizaciji zajedničke multimedijske izložbe koja prati utjecaj antike, srednjeg vijeka, prosvjetiteljstva, industrijske revolucije i modernog doba na kulturnu baštinu Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Izložba će se organizirati u Zagrebu (Arheološki muzej i Centar za kulturu Trešnjevka) uz popratna događanja i dodatne audio-vizualne sadržaje dostupne na internetu. Izložba će se temeljiti na kulturnoj baštini i povijesnim događajima koje će pričati i multimedijski oblikovati stariji članovi zajednice.

Foto: Press

comment closed