fbpx

Yugo GV – trideset godina poslije!

I filmska zvijezda…

YugoPrije trideset godina, Yugo GV tržišne vrijednosti 3990$ došao je na američko tržište. Oznaka GV – “(dobra vrijednost)”, je oznaka koja je objašnjavala da je to dobro uloženi novac za takvu vrstu automobila. Marketinški stručnjaci su objašnjavali i ekonomske aspekte tog uloženog novca s obzirom na postojeću ponudu drugih marki vozila, i kako je Yugo dostupan za sve. Yugo je bio i zvijezda nekoliko filmova, a glavnu ulogu Yugoje dobio u filmu ‘Tko je utopio Monu‘ iz 2000. godine – piše bbc.com prisjećajući se Yuga.
– Mogao bi da udvostručiš vrijednost Yuga, samo ako mu napuniš rezervoar – bila je jedna od šala koja je kružila Amerikom sredinom 80-ih.
Američki vlasnici čak su otišli tako daleko da servise na svom ljubimcu nisu ni pomišljali raditi, jer ako su za novi auto platili ispod 4000$, onda je daljnje ulaganje jednostavno besmisleno. Smatrali su da takva daljnja ulaganja su jednostavno bacanje novca.
Časopis ‘Popular Mechanics‘ objavio je anketu vlasnika Yugo vozila, u kojoj je 78% ispitanika ocijenilo kvalitetu vozila na odličan prema super odličan, a čak 42% je izjavilo da bi taj auto kupili opet.
Yugo se proizvodio od 1980. do 2008. godine, a prodano je blizu 800.000 primjeraka.

Foto: Screenshot YouTube