fbpx

Spektakularan 21. Ispraćaj Stare godine u podne u Fužinama

Ispraćaj Stare godine u Fužinama

Tradicionalnim 21. Ispraćajem Stare godine u podne u Fužinama Gorani su sa svojim gostima započeli novogodišnje slavlje pravim spektaklom.

Stare godine

Prvi Ispraćaj Stare godine održan je na prijelazu iz 1999. u 2000. godinu, a ovogodišnji je bio dostojanstven i gotovo oslobađajući jer se na radosnim licima sudionika vidjela nada u bolje sutra.

Stare godine

Optimizam je preplavio fužinarski kraj sa žarkom željom da nam 2022. godina donese prije svega zdravlja, sreće, mira, ljubavi, blagostanja, putovanja i divnih trenutaka u neodoljivom Gorskom kotaru.

Stare godine

Uoči Ispraćaja Stare godine u podne Opatijski kukali okupali su se u hladnom jezeru Bajer na 4,5 °C, zatim je krenuo cirkus show koji je kulminirao vatrometom, bakljama i koncertom tamburaškog sastava Merak.

DJ Nikola grijao je publiku od ranih jutarnjih sati, a iza Ispraćaja u podne slijedio je fire show i dječji doček Nove godine s fantastičnom vatrometom koji je obilježio božanstvenu mijenu između sunčanog dana u mirnu zvjezdanu goransku noć. Najmlađi sudionici iz Fužina poželjeli su nam svima više smijeha, prijateljstva, igre, ljubavi, radosti i zdravlja.

Sudionici su uz uživanje u atraktivnom programu uživali u prekrasnom sunčanom danu, bogatoj gastro ponudi, u šetnji uz jezero Bajer sve do špilje Vrelo, usponu uz stručnog vodiča na Preradovićev vrh, a svaki kutak u Fužinama odzvanjao je glazbom i veseljem.

Vrhunska organizacija, jedinstvo i zajedništvo djelatnika Ureda za turizam Općine Fužine, Komunalnog trgovačkog društva, turističkih djelatnika, lokalnih ugostitelja, OPG-ova i žitelja ovog kraja osigurali su održavanje ovogodišnje manifestacije koja se odvijala na više lokacija kako bi se poštovale epidemiološke mjere.

Manifestaciju su partnerski podržali Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera te Turistička zajednica Gorskog kotara. Dragi posjetitelji, dragi prijatelji, sretna nam bila nova 2022. godina obilja! – zaključna je poruka iz predivnih Fužina, čarobne goranske rivijere.

Foto: Press – Općina Fužine: 21. Ispraćaj Stare godine