fbpx

3. sezona Lovac na bilje od srijede na TV

Lovac na bilje

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od srijede, 8. prosinca 2021. godine na Drugom programu (HRT- HTV2) u terminu od 18.15 sati počinje s prikazivanjem nove sezone dokumentarne serije Lovac na bilje.

Lovac

Lovac na bilje, jedinstvena pustolovna dokumentarna serija, vraća se na male ekrane u osamnaest novih epizoda. U trećoj sezoni Anton Rudan nastavlja potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim destinacijama.

Lovac

Među njima su Nacionalni park Paklenica, Đurđevački pijesci, Dinara i dolina rijeke Mirne, ali će iznenaditi gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga.

Osim svojstva i upotrebe raznih biljnih vrsta, upoznat ćemo zanimljive sugovornike i dobiti ideju kako te biljke uvesti u našu svakodnevicu.

U prvoj epizodi nove sezone Lovac na bilje posjećuje Kalnik, goru smještenu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U epizodi se upoznajemo s ruševinama starog grada koje u svojim zidinama čuvaju mnoštvo biljnog svijeta.

Neke od biljaka u ovoj epizodi su bazga, kravčac, mak turčinak, volovod, mirisni šeboj i kalnički klinčić. Gosti epizode su Snježana Jakopović, vlasnica OPG-a te Kruno Đurec, turistički vodič.

Ovo avanturističko i edukativno putovanju te daje nam uvid spektakularne vizure prirodnog svijeta Lijepe naše.

Foto: Press – HRT