fbpx

Anna Wintour odabrala miljenike Jonathana Ivea i Karla Lagerfelda

The Costume Institute Gala…

Specifičnost ovog bala je to što su svi bili tematski odjeveni u duhu izložbe, a ove godine je to ‘Moda u vrijeme tehnologije’. Njime se želi približiti kako se moda razvijala s tehnologijom i koliko je tehnologija pridonijela razvoju mode, priopćili su iz Metropolitan muzeja u New Yorku za portal Scena.hr

Fotogalerija

Anna WintourJedan od najvećih modnih i umjetničkih događaja godine održan je 2.svibnja u New Yorku, Met Gala bal. ‘The Costume Institute Gala‘ okuplja najveća svjetska imena iz područja mode, glazbe, filma, odnosno sve osobe koje Anna Wintour, urednica američkog Voguea, smatra važnima.
Svečanu večeru ove godine vodili su glumac Idris Elba, dizajneri Jonathan Ive i Karl Lagerfeld, Anna Wintour i pjevačica Taylor Swift.
Ovogodišnji bal okupio je više od 600  ljudi, među kojima su bili Beyonce, Nicki Minaj, Gigi Hadid i mnoga druga svjetska imena.
– Specifičnost ovog bala je to što su svi bili tematski odjeveni u duhu izložbe, a ove godine je to ‘Moda u vrijeme tehnologije’. Izložba sadržava primjerke i ručno sašivene odjeće. Njime se želi približiti kako se moda razvijala s tehnologijom i koliko je tehnologija pridonijela razvoju mode Beyonce– priopćili su iz Metropolitan muzeja u New Yorku za portal Scena.hr. Izloženi odjevni predmeti su s početka 20. stoljeća do danas, a cilj je prikazati razliku između visoke mode i svakodnevne odjeće te njihovu povezanost u današnjem vremenu.
Izložba se nalazi na prvom katu Metroplitan muzeja u New Yorku, a uz odjevne predmete prikazat će se i razvoj materijala visoke mode, uključujući vez, umjetno cvijeće, plisiranje, čipku pa sve do današnje obrade u 3D pisačima, laserskim rezanjem, ultrazvučno zavarivanje.
Izložba je otvorena za javnost od 5. svibnja do 14. kolovoza 2016. godine.

Piše: Ana Dukić
Foto: Courtesy of The Metropolitan Museum of Art/BFA.com/Shutterstock
Fotogalerija: [nggallery id=635]