fbpx

MTV Video Music Awards 2015 uživo!

Dodjela nagrada…

2015 MTV Video Music Awards – uživo na MTV kanalu u noći s nedjelje 30. na ponedjeljak 31.8. od 02,00 sata!

MTV Video Music AwardsOvogodišnji ‘MTV Video Music Awards‘ prenosit će se uživo u preko 160 zemalja širom svijeta, u više od pola milijarde domaćinstava. Dirketan prijenos dodjele može se pratiti na regionlanom MTV kanalu u noći s nedelje na ponedeljak, od 02,00 sata kada počinje Red Carpet show, koji će ove godine voditi Kelly Osbourne. Od 03,00 sata na MTV VMA pozornicu, u ulozi domaćice dodjele, popet će se Miley Cyrus i show počinje.
Kanye West bit će nagrađen najvišim priznanjem na predstojećoj 2015 MTV Video Music Awards dodjeli – priznanjem ‘Michael Jackson Video Vanguard Award’. Kanye je izabran za ovu nagradu zahvaljujući inovativnim spotovima, kontinuiranom utjecaju na muziku, umjetnost, modu i kulturu, kao i legendarnim nastupima na VMA dodjelama.
MTV Video Music AwardsTijekom svoje karijere, Kanye je često miješao muzičku i vizualnu umjetnost uz moćne efekte. Od svoje trilogije „Jesus Walks“ do sjajne animacije za „Heartless“ i „Bound 2“, pomjerao je granice i u svakom video spotu donosio nešto novo. „Blood on the Leaves“, „Otis“ sa Jay Z-jem i inovativni „Runaway“, potom auto-tune debi „Love Lockdown“, kao i uticajni „Stronger“ sa Daft Punk i „Good Life“ sa T-Painom, samo su neki od singlova kojima se ovaj svestrani umjetnik proslavio. Ne zaboravimo i „Gold Digger“ sa Jamie Foxxom, kao i VMA debi „Jesus Walks/All Falls Down/Through The Wire“ sa Chakaom Khan iz davne 2004. godine.
Ovom nagradom Kanye West se pridružuje prestižnoj listi prethodnih dobitnika ‘Vanguard’ nagrade među kojima su i Michael Jackson, Madonna, Peter Gabriel, Guns N’ Roses, Beastie Boys, Britney Spears, Justin Timberlake i Beyonce.
Pripremite se za muzički spektakl u noći s nedjelje na ponedjeljak jer vas na velikoj sceni očekuju Pharrell, Demi Lovato, Macklemore & Ryan Lewis, Tori Kelly, A$AP Rocky i Twenty One Pilots. Kanadska zvijezda u usponu, The Weeknd potvrdio je da će na dodjeli imati televizijski debi i izvesti hit singl “Can’t Feel My Face”, Nick Jonas će zagrijati atmosferu uz novu pjesmu „Levels“, a indie bend Walk The Moon će nastupiti s nominiranim hitom „Shut Up and Dance.”
Legendarni Moonman, statua koja će otići u ruke pobjednicima te večeri, ove godine će imati drugačiji izgled zahvaljujući proslavljenom modnom dizajneru Jeremyju Scottu.
Sve to, kao i mnoga druga iznenađenja čekaju vas na regionalnom MTV-ju od 2 sata u noći s nedjelja na ponedjeljak!

Foto: Press