fbpx

Započeo besplatni teniski kamp za djecu

Vukovar…

Zaklada Marin Čilić, našeg proslavljenog tenisača Marina Čilića, donirala je kampu teniske mreže, rekete i loptice

teniski kamp– S obzirom na svoju prošlost i na to da će zauvijek biti moj rodni grad, Vukovar ima posebno značenje za mene. Sport i tenis donijeli su mi toliko toga lijepog u životu tako da sam oduvijek imao želju pomoći djeci Vukovara upravo kroz sport. Ovo je treća godina da organiziramo kamp i jako sam sretan što se ove godine prijavio rekordni broj djece, njih čak 70! – rekao je voditelj teniskog kampa Dino Ilečić.
Teniski tereni u Borovom naselju u Vukovaru ovih dana pričaju jednu uistinu posebnu sportsku priču. Naime, jučer je započeo besplatni teniski kamp za djecu koji se održava u organizaciji švedske organizacije Grow, te uz pomoć i suradnju Teniskog kluba Borovo, Zaklade Marin Čilić i Vukovarskih leptirića, Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju. Sportsko druženje u Vukovaru predviđeno je za djecu između 8 i 15 godina, a kroz četiri će dana moći naučiti osnovne vještine tenisa. Kako servirati, igrati forehand i backhand učit će od profesionalnih trenera, a ujedno će se družiti sa svojim vršnjacima i s novim prijateljima.
teniski kampKamp je u svom trećem izdanju zabilježio rekordan broj prijava djece pa ih tako sudjeluje čak 70, uzrasta između 8 i 14 godina. Iskusni teniski treneri Josipa Bek, Pero Cvitković, Miljana Božić Šljukić, Denis i Dino Ilečić i Lisa Skeppstedt učit će djecu osnovama tenisa do subote 4. kolovoza. Dino Ilečić voditelj je organizacije Grow i inicijator besplatnog teniskog kampa za djecu u Vukovaru, a rođeni je Vukovarčanin koji je za vrijeme rata morao emigrirati sa svojom obitelji u Švedsku.
– Želio bih se zahvaliti i suradnicima na ovom projektu – Zakladi Marin Čilić, Teniskom klubu Borovo i Vukovarskim leptirićima. Iznimno sam sretan što ćemo zajedno pružiti priliku djeci da kroz ova četiri dana unaprijede svoje motoričke vještine, a sve to kroz smijeh, fair play i druženje s novim i starim prijateljima – kazao je Dino Ilečić.
Zaklada Marin Čilić, našeg proslavljenog tenisača Marina Čilića, donirala je kampu teniske mreže, rekete i loptice te tako podržala ovu sjajnu inicijativu u Vukovaru dok će brojni korisnici Vukovarskih leptirića, djeca s poteškoćama u razvoju, imati priliku kroz sport i igru dobiti nove vještine i prijatelje.
Sport je jedan od ključnih faktora u zdravom razvoju djece, a jedan od ciljeva ovog besplatnog teniskog kampa je približiti sport djeci te ih motivirati da se aktivno bave tjelesnom aktivnosti tijekom cijele godine. Djeca će kroz četiri dana prorađivati razne teniske i team building vježbe, a kako u kampu sudjeluju i djeca s poteškoćama u razvoju i djeca različitih narodnosti, sport je najbolji medij koji ih povezuje, briše sve granice među njima, te ih uči zajedništvu i važnosti timskog rada.

Foto: Press