fbpx

Bojan Bogdanović: Najvažnija je naša pobjeda

EuroBasket 2017…

Bojan Bogdanović– U prvom poluvremenu je otišlo jako puno živaca, dopustili smo im da se razigraju kroz naše izgubljene lopte i njihove druge prilike, odnosno napadačke skokove. Znali smo da će biti teško, da će biti nervoze. Prva je utakmica, a oni su odigrali možda i iznad svojih mogućnosti. Nakon što se Hanga ozlijedio, publika ih je ponijela što nismo smjeli dopustiti, ali kažem, najvažnija je naša pobjeda i da se razigravamo kroz ovu grupnu fazu – rekao je nakon utakmice Bojan Bogdanović.
Hrvatska reprezentacija slavila je protiv Mađarske rezultatom 58:67 u prvoj utakmici EuroBasketa 2017. Najbolji u redovima Hrvatske u pobjedi protiv Mađarske bio je Bojan Bogdanović koji je ubacio 23 poena.
– Mislim da nismo dosta rotirali. U prvom poluvremenu su imali sedam ili osam zakucavanja. Nadam se da ćemo danas to gledati malo podrobnije i analizirati kako se u sljedećim utakmicama ne bi događale te stvari jer po našoj konstituciji i visini, mislim da se to ne bi trebalo ponavljati – kazao je Bogdanović, a osvrnuo se i na sljedećeg protivnika reprezentaciju Rumunjske.
– Mala nepoznanica za nas. Sad ćemo ih gledati… Moramo ući bolje u utakmicu, nego što je to bio slučaj danas. Prvenstveno jer će opet biti prepuna dvorana njihovih navijača. Možda su kvalitetom slabiji od Mađara, ali opet, ne smijemo ih razigrati kao što smo danas Mađarsku. Možda je bila ideja da se ove utakmice prođu bez mene i Darija, ali mi znamo kroz prethodno nekoliko natjecanja da uvijek imamo problema s nekim objektivno slabijim ekipama, nego što smo to mi. Mislim da minutaža 30+ neće biti problem u narednim utakmicama. Zato smo se i spremali sve ovo vrijeme, tako da tu ne vidim nikakvog problema.

Preostale utakmice hrvatske reprezentacije:
Subota, 02. rujna: Hrvatska – Rumunjska 19:30 sati
Ponedjeljak, 04. rujna: Crna Gora – Hrvatska 16:45 sati
Utorak, 05. rujna: Hrvatska – Španjolska 16:45 sati
Četvrtak, 07. rujna: Češka – Hrvatska 13:30 sati

Foto: Press – Hrvatski košarkaški savez