fbpx

Bruce Lee kakvog još niste vidjeli

Zagreb…

Bruce LeeBruce Lee u jedinstvenom izdanju kakvo još niste vidjeli – umjetnički okršaj kauboja i brojne druge zanimljivosti samo su dio neviđene umjetničke čarolije koju nam u petak, 4. listopada u zagrebačkoj Laubi donosi drugo izdanje Ciferšlus ART PARTY-a. Ovaj novi glazbeno umjetnički koncept, Zagreb svrstava uz bok metropolama kao što New York, London i Berlin. Čarobno putovanje koje proteklih mjeseci piše novu povijest spajanja naizgled nespojive glazbe i različitih vrsta umjetnosti, razveselit će nas novim uzbuđenjima hrvatskih umjetnika Ines Krasić i Ivana Fijolića.
Uz vrhunsku glazbu, renomirani umjetnik mlađe generacije Ivan Fijolić najavljuje umjetničku priču inspiriranu svjetskom borilačkom zvijezdom Bruce Leejem koja će nas ostaviti bez daha. Prvi Fijolićev brončani Bruce Lee javno je izložen 2005. u Mostaru. U novijoj verziji, napravljenoj u tehnici bojanog poliestera, imat će prilike uživati posjetitelji Laube. Preko Leejeve pomno izvedene muskulature na skulpturi u prirodnoj veličini, prelivena je jarka boja u jedinstvenoj, rozo crvenkastoj nijansi. U našem društvu opsjednutom replikama, Fijolićev rad odražava važnu simboličku vrijednost. Bezbrojnim reprodukcijama lica slavnih na majicama, torbama, upaljačima is lično, Fijolićev rad suprotstavlja se kao jedinstveno i originalno plastično utjelovljenje Bruceova lika i djela u kojem ćemo bez sumnje uživati.
OkrsajNo Bruce Lee nije jedini rad koji na Ciferšlusu predstavlja ovaj mladi umjetnik. Tu je i njegov diplomski rad naziva Okršaj koji predstavlja unutarnje sukobe i dileme svakog čovjeka. Sukob koji se odvija na mentalnoj razini je u ovom radu prikazan kao okršaj dva kauboja. Postavljeni u scenarij koji je svima poznat iz filmova, nalaze se zamrznuti u trenutku okidanja revolvera te predstavljaju upravo sukob koji autor predstavlja. Postavljeni u ovu pozu, gdje je kip s lijeve strane zrcalna simetrija kipa s desne strane, svaki ima nešto pozitivno ali i nešto negativno. Oni nisu dobar i loš, pozitivan i negativan već su, kao i svaki čovjek sinergija dobrog i lošeg.
Ines KrasicUz Ivana Fijolića, svoje zaista oduševljavajuće radove predstavit će i umjetnica Ines Krasić. Ova dama bilježi gostovanja na značajnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a za svoja umjetnička ostvarenja nagrađivana je na impresivnim događanjima kao što su Internacionalno biennale grafike, Hdemia International Award, Grand – prix na 7. triennalu hrvatskog kiparstva i slično. Njeni radovi nalaze se u nekoliko važnih zbirki kao što su Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci; Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, Grafička zbirka Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Zbirka Grafičkog kabineta HAZU. Uz radove ovih talentiranih umjetnika očekuje nas i vrhunski glazbeni doživljaj.
Ciferšlus je tijekom godine u Hrvatsku doveo neke od najtraženijih producenata, DJ-eva i umjetnika iz cijelog svijeta. Posljednji Ciferšlus party na rasporedu je pred božićne blagdane, 20. prosinca.

Foto: Press