fbpx

Otvara se centar za obitelji s istospolnim roditeljima

Beč…

U Njemačkoj već postoji velik broj takvih centara, a odaziv koji je ostvario Berlinski centar, a koji je otvoren 2013. potvrđuje da je potreba za takvim mjestima razmjene iskustava velika, izjavila je Frauenberger

centar za obitelji s istospolnim roditeljimaUoči Dugine parade koja će se održati tjedan dana nakon zagrebačkog Pridea, dakle 18. lipnja ove godine, bečka gradska uprava najavila je još jedan hvalevrijedan projekt.
U Beču je Zakon o životnim zajednicama donesen još 2009. godine te je broj obitelji s istospolnim roditeljima sve je veći. No takve su obitelji i u austrijskom glavnom gradu često izložene diskriminaciji i predrasudama. Bečke su gradske vlasti odlučile osnovati obiteljski centar za obitelji s istospolnim roditeljima.
– Takav je centar važno mjesto gdje se roditelji umrežavaju, informiraju i savjetuju. U Njemačkoj već postoji velik broj takvih centara, a odaziv koji je ostvario Berlinski centar koji je otvoren 2013. potvrđuje da je potreba za takvim mjestima razmjene iskustava iznimno velika – izjavila je prilikom najave projekta bečka gradska zastupnica koja se zalaže za prava LGBT osoba Sandra Frauenberger.
U gradskom su budžetu za 2016. već predviđena financijska sredstva za osnivanje centra, a trenutno se traga za odgovarajućim prostorom u bečkom okrugu Margareten koji je Gradu i inicijatoru projekta, Udruzi ‘Familie Andersrum Österreich’, ponudio svoje partnerstvo.

Foto: Press