Ekskluzivni intervju – Željko Joksimović

Za portal Scena.hr…

“…Važno je da mladi glazbenici ostanu na zemlji, dobri, vrijedni i da se trude da budu bolji… Podrška obitelji je najvažnija stvar u tim trenucima. Jer trenutak kad postanete prepoznatljivi je varljiv…”

Željko JoksimovićŽeljko Joksimović je završio novi album. Jučer je u finalu X-Factora premijerno otpjevao prvu pjesmu s novog albuma. Pjesma ‘Ranjena zver‘ je brza pjesma koju je Željko skladao i aranžirao, a Marina Tucaković je napisala tekst. Jedan od najpopularnijih glazbenika u regiji kaže da umjetnost obilježava određeno razdoblje i zato umjetnik ima veliku odgovornost.

“Nadam se da će moja muzika nadživjeti mene i vrijeme u kojem je stvarana”
– Dajem zaista sve od sebe da ono što bude potpisano mojim imenom i prezimenom odlikuje prije svega kvalitetom i nadam se da će moja muzika nadživjeti mene i vrijeme u kojem je stvarana – govori jedan od najpopularnijih glazbenika u regiji za portal Scena.hr. Željko je veliku ljubav prema glazbi osjetio još u ranom djetinjstvu.
– S pet godina sam počeo svirati harmoniku i zahvaljujući velikoj podršci obitelji nastavio sam razvijati taj talent, za koji se kasnije pokazalo da će biti moja profesija. Osjećam se nekako počašćenim jer moju muziku voli čitava regija i u tom smislu zaista ne postoje granice – naglasio je. Željko je bio član žirija u X-Factoru. U showu je mladim i talentiranim glazbenim nadama pokazao da je osim talenta jako važno da budu dobri i pošteni ljudi.

Željko JoksimovićVažno je da mladi glazbenici budu vrijedni i dobri ljudi
– Ono što ponesete iz obitelji prati vas čitavog života. Sve norme i vrijednosti koje kao dijete usvojite, odlikuje vas kasnije kao čovjeka. Zato mi je jako važno da ti mladi ljudi ostanu na zemlji, dobri, vrijedni i da se trude da budu bolji – priča glazbenik. Dodaje kako veliku ulogu ima obitelj kad se glazbenicima uspjeh dogodi već na početku karijere.

Trenutak kad postanete prepoznatljivi je varljiv
– Podrška obitelji i prijatelja je najvažnija stvar u tim trenucima. Jer trenutak kad postanete prepoznatljivi je varljiv, samo od vašeg truda zavisi koliko ćete trajati. Ako ste odgajani na pravi način, vi se u biti ne mijenjate, nego se samo prilagođavate trenutnoj situaciji – objasnio je Željko. A kako pjesma dolazi do publike?
– Ako pjesma budi emociju, odnosno ako je izvođač iznese na takav način da pjevanjem i muzikom dočara osjećaje koje nosi, onda sam siguran da će pjesma naći svoj put do publike – naglasio je. Željko kaže da inspiraciju pronalazi na zanimljivim mjestima, ali treba prepoznati trenutak.
– Morate osjetiti taj moment kad dođe emocija i da ga zgrabite i iskoristite. Nekada sate i dane provodim u studiju, tražeći u sebi emocije koje mogu  pokazati kroz note, a nekada se u trenutku i na potpuno nevjerojatnim mjestima rodi inspiracija i emocija, i nastane nevjerojatno dobra stvar – rekao je Željko. Dodaje da je ljubav njegova najveća inspiracija.

Ljubav je najveća inspiracija
– To je najmoćniji osjećaj. Ljubav je pokretač svega, pa tako je i moja inspiracija – kazao je. Željko nam je otkrio i kako se nosi s nepravdom.

Željko JoksimovićO nepravdi…
– Svjestan sam da sam zbog posla kojim se bavim interesantan medijima i da bi voljeli da saznaju, čuju i vide više nego što inače dopuštam, i razumijem ih, to im je posao, ali često pređu sve granice ukusa. Naročito mi smeta kad se objavljuju nagađanja i neprovjerene informacije, a onda drugi na osnovu tih glasina stvaraju određenu sliku o meni. No kako je vrijeme najbolji pokazatelj, ja pustim da ono pokaže kakav sam u biti – istaknuo je glazbenik. A nastup koji mu se posebno ‘urezao u sjećanje’ bio je:
– Definitivno to je veliki uspjeh pjesme ‘Lane moje’ na Eurosongu 2004.godine. Taj trenutak je bio prijeloman kako u mojoj profesionalnoj karijeri, tako i na privatnom planu – prisjetio se Željko. Glazbenik će ljeto provesti radno. Promovirat će novi album. Ima puno nastupa u regiji, ali će pronaći i vrijeme za odmor s obitelji.

“Obitelj je moj eliksir pozitivne energije”
– Oni su moji eliksiri pozitivne energije i s posebnim uživanjem provodimo zajedničko vrijeme kad god nam se za to ukaže prilika – zaključio je Joksimović.

Foto: Press