fbpx

Kralj panove frule Gheorghe Zamfir u Lisinskom

Zagreb…

Gheorghe Zamfir u Lisinskom u povodu rumunjskog predsjedanja Vijećem Europe

Gheorghe ZamfirRumunjski glazbeni virtuoz Gheorghe Zamfir nastupit će 6. ožujka 2019. godine na svečanom koncertu u povodu rumunjskog predsjedanja Vijećem Europe. U šezdeset godina umjetničke karijere Gheorge Zamfir ne prestaje oduševljavati publiku diljem svijeta.
Gheorghe Zamfir snimio je više od 185 nosača zvuka, što je rekord koji dosad nije oborio ni jedan rumunjski umjetnik, s prodanih oko stotinu milijuna primjeraka po cijelom svijetu i više od 120 zlatnih i platinastih ploča. Dobitnik je brojnih nagrada, priznanja, viteških naslova i predsjedničkih odlikovanja. Surađivao je s brojnim eminentnim svjetskim glazbenicima i ansamblima, te sudjelovao u mnogim projektima filmske glazbe. Surađivao je s francuskim producentom Yvesom Robertom na filmu The Tall Blond Man with One Black Shoe, čiji je soundtrack postao svjetski hit, te je izvodio glazbu za filmove Bilo jednom u Americi, Karate Kid, Kill Bill, Ciao Cristina, Jezero i dr.
Malo je umjetnika koji na pozornici tako iskreno otvaraju srce i dopuštaju publici da zaviri u najdublje sfere njihove duše. Jer to je život, s lijepim i bolnim trenucima. Glazba je ta koja je uz nas u svim tim trenucima, a panova frula Gheorghea Zamfira vjerno i virtuozno ih gradi, prepričava i obogaćuje.
Veliki Duke Ellington o Gheorgheu Zamfiru je rekao:
– Tako neizmjerno talentiran glazbenik, s tako posebnim stilom zasigurno pripada umjetnicima koje je obdario sam Bog.
Ulaznice po cijeni od 120, 150, 180 i 200 kuna mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr.

Foto: Press