Eva Cvijanović: Presretni smo s premijerom
Piše: redakcija On 16 velj., 2017 At 10:19 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Berlin…

Eva Cvijanović– Svi smo presretni s premijerom! Sala je bila puna djece i bio mi je pravi užitak pogledati film u takvom društvu. Djeca su vrlo iskrena i zahvalna publika, a po reakcijama mi se čini da ih je Ježurka šarmirao. Q&A je bio simpatičan, čak sam dobila i vrlo direktno pitanje o kraju filma. Oduševila me takva reakcija publike, jer to pokazuje da se s pričom mogu povezati i oni koji na njoj nisu odrasli. Uglavnom, baš je bilo super! – kazala je Eva Cvijanović, kojoj su se na premijeri pridružile i producentice Jelena Popović i Vanja Andrijević.
U utorak, 14. veljače 2017. na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu u sklopu natjecateljskog programa Generation održane su svjetske premijere dvaju kratkometražnih domaćih naslova: u sekciji Generation Kplus prikazana je animirana Ježeva kuća Eve Cvijanović, a u sekciji Generation 14plus igrani film U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović.
Rade ŠerbedžijaNakon generacija djece koje su odrastale uz Ježevu kuću, književni klasik Branka Ćopića dobio je priliku osvojiti novi naraštaj gledatelja. Basna o vrijednosti doma, ispričana kroz priču o susretu ježa i nekoliko šumskih zvijeri, dupkom je ispunila nekoliko stotina mjesta u kinu Haus der Kulturen der Welt. Mladi su gledatelji projekciju ispratili velikim pljeskom, a nakon same projekcije požurili su se fotografirati s redateljicom Evom Cvijanović i lutkama ježa i lisice. Film je prikazan u sklopu programa Generation Kplus Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.
Projekcija kratkometražnog igranog filma U plavetnilo redateljice Antonete Alamat Kusijanović također je izazvala veliki interes. Njezin film prikazan je u sklopu programa Generation 14plus, a uz Kusijanović projekciji su nazočili i mladi članovi glumačke ekipe: Gracija Filipović, Vanesa Vidaković Natrlin, Dominik Duždević i Andro Režić. U plavetnilo govori o Juliji, trinaestogodišnjoj djevojci koja se nakon nekoliko godina odsustva nastoji ponovno zbližiti sa svojom najboljom prijateljicom iz djetinjstva. No njezina prijateljica je zaljubljena i Julija joj više nije toliko važna. Producenti filma su Barbara Vekarić i Vlaho Krile te Zoran Dževerdanović.
Generation je natjecateljski program Berlinalea u kojem se prikazuju filmovi koji su tematski i estetski posvećeni djeci i mladima. Program se sastoji od dva dijela: Generation Kplus i Generation 14plus, najboljim filmovima dodjeljuju se Kristalni medvjedi i novčane nagrade, a svake ga godine posjeti više od 65.000 gledatelja.
67. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu održava se od 9. do 19. veljače 2017. godine, a više informacija o programu potražite na njegovoj službenoj stranici.

Foto: Press

comment closed