fbpx

FIFA o turniru Vlatko Marković: Ulaganje u mlade talente

Pula…

Svjetska nogometna federacija (FIFA) također je posvetila prostor premijernom izdanju međunarodnog U-15 turnira Vlatko Marković

U Puli i Medulinu ovog se tjedna održava međunarodni turnir za nogometaše do 15 godina, koji nosi ime bivšeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića, a na svojim ga je službenim stranicama predstavila i FIFA.
– Tijekom cijele svoje karijere, Vlatko Marković težio je razvoju nogometa te bi sigurno odobravao ovakav međunarodni turnir – stoji u tekstu.
Turnir je financiran kroz program FIFA Forward, a natječe se osam reprezentacija – Hrvatska, Argentina, Slovačka, Kina, Meksiko, Grčka, Južna Koreja i Srbija.
O nogometnim danima u Istri govorio je i Zvonimir Boban, legendarni kapetan Vatrenih i zamjenik glavne tajnice Fife:
– Vlatko Marković bio mi je vrlo važan kao trener, a bio je pravi zaljubljenik u nogomet i ostavio je dugotrajan trag u hrvatskom nogometu kao legendarni igrač, trener i predsjednik saveza. Na osobnoj razini, oduševljen sam što Hrvatski nogometni savez ovakvim natjecanjem mladih odaje počast Vlatku, s obzirom na vrijednosti koje je njegovao i na doprinos razvoju nogometa.
Natjecanje je u srijedu otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, a finale je na rasporedu u nedjelju.
– Vlatko Marković ostavio je dubok trag u hrvatskom nogometu, a posebno je bio posvećen razvoju mladih igrača. Uz podršku Fife i sredstava programa FIFA Forward, ponosni smo što možemo organizirati ovakav turnir u njegovu čast i pokazati koliko je Hrvatskom nogometnom savezu važno ulaganje u mlade talente i njihov nogometni rast – sažeo je Šuker.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez