fbpx

Svečano postavljena Fire Angel u Varaždinu

Varaždin…

Fire Angel ima dva spola, a sto godina je ispred svjetovnog i ljudskog načina razmišljanja, kaže Lupino

Fire Angel, Stephan Lupino

Fire Angel, Stephan Lupino– U parku mladih kraj čuvenog varaždinskog groblja postavili smo ‘Fire Angel’, skulpturu iz opusa Lupinizam. Gradonačelnik Čehok je svečano otkrio skulpturu, a u sklopu svečanosti napravio sam i mali performans s balerinom Zvonkom Škreblin i glumicom Hanom Hegedušić – rekao je umjetnik Stephan Lupino za portal Scena.hr.
Skulptura ‘Fire Angel‘, visoka 3.80 metara, široka 1.80 metara i teška oko 300 kilograma, postavljena je u subotu u njegovom rodnom Varaždinu u Parku mladih, u ulici Gustava Krkleca. Na svečanom otkrivanju bili su brojni uglednici, gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić te brojni drugi.
– Fire Angel predstavlja pogled u budućnost, optimizam i ogromnu nadrealnu energiju. Fire Angel ima dva spola, a sto godina je ispred svjetovnog i ljudskog načina razmišljanja – kaže Stephan Lupino.
Fire Angel, Stephan LupinoSkulptura Fire Angel izrađena je u zagrebačkoj Ljevaonici umjetnina Ujević, a Grad Varaždin je iz proračunskih sredstava pokrio troškove lijevanja i postavljanja skulpture.
– Izrada je koštala 250 tisuća kuna, a ja sam donirao svoj rad – dodao je Lupino.
A umjetnik je upravo u završnim pripremama za veliko otvorenje izložbe, 26. travnja 2018. godine, u Klovićevim dvorima u Zagrebu.
– Meni je jako drago jer je to jedan od daleko najvažnijih muzejskih prostora u Hrvatskoj. Kustosi pripremaju postav izložbe i katalog. Uz Lupinizam – skulpture, crteže i umjetnički namještaj na izložbi će posjetitelji moći vidjeti i tri video Wall-a te ponajbolje fotografije iz mog opusa – otkrio je za portal Scena.hr Stephan Lupino.
Izložba u Klovićevim dvorima će biti otvorena do početka lipnja 2018. godine.

Foto: Stephan Lupino priv. album