Goran Čolak u Italiji srušio svjetski rekord

Cagliari…

U tehnički iznimno zahtjevnoj disciplini ronjenja na dah bez peraja (DNF), prvog finalnog dana Europskog bazenskog prvenstva Goran Čolak je srušio novi svjetski rekord te preronio 205 metara – u jednom jedinom dahu!

Goran ČolakSamo dva mjeseca prošla su od posljednjega velikog uspjeha i još jednoga svjetskog rekorda, a nove sjajne vijesti stižu od najtrofejnijeg ronioca na dah svih vremena – našega Gorana Čolaka. Na CMAS Europskom bazenskom prvenstvu koje se upravo održava u Cagliariju u Italiji, višestruki svjetski prvak i svjetski rekorder Goran Čolak skinuo je još jedan svjetski rekord.
U tehnički iznimno zahtjevnoj disciplini ronjenja na dah bez peraja (DNF), prvog finalnog dana Europskog bazenskog prvenstva Goran je srušio novi svjetski rekord te preronio 205 metara – u jednom jedinom dahu!
Naš ‘čudesni Hrvat’ tako je potvrdio ovogodišnju izuzetnu sportsku formu Goran Čolaknajavljenu već ranije postignutim sjajnim rezultatima i svjetskim rekordom s početka sezone.
Za razliku od većine ostalih natjecatelja, Goran u Cagliariju ‘juriša’ na najviša postolja u čak četiri od pet disciplina, a išao bi i na svih pet da ga u tome nije spriječila samo gusta satnica ovoga prestižnog sportskog natjecanja. Nakon DNF-a slijedi statika, a potom i dinamika sa stereo te dinamika s mono-perajom.
I najnovijim rekordom Goran je potvrdio da za njega doista ne postoje granice.
Poželimo mu stoga i u nastavku prvenstva da svojim izvanserijskim rezultatima sruši nove rekorde i još puno nas puta ostavi – bez daha!

Foto: Press