fbpx

Ines Preindl: Ponosna sam jer moj sin kreće u školu

Važan dan…

Uredili smo sobu za malog prvašića, odabrali torbu, pernicu. Sve je to jako zabavno, kaže vlasnica agencije za promidžbu

Ines PreindlNa godišnjem odmoru Ines Preindl napunila je baterije za nove poslovne izazove. Vlasnica agencije za promidžbu priprema nove projekte, a u rujnu će njezin sin Vito krenuti u prvi razred. Ines je jako uzbuđena i ponosna zbog velikog dana koji očekuje njezinog sina. Lijepa majka kaže kako svaki novi korak u životu svog sina želi pamtiti zauvijek.

Scena: Kako ste proveli ljeto?
Provela sam tri tjedna na moru, ali ne u komadu. Mi to volimo rascjepkati, pa nekako duže traje! Dio ljetovanja uvijek provedemo na Krku gdje imamo kuću. Tamo smo potpuno opušteni i uživamo u rutini. Jedan vikend proveli smo na Pagu kod prijatelja i super se proveli, a vrhunac ljetovanja uvijek je jedrenje s prijateljima koji nas svake godine lijepo ugoste na svom brodu. Nakon Ines Preindltakvog odmora povratak u Zagreb i nije tako loš!

Scena: Ove godine ste i jedrili…
Da, već tri godine idemo na jedrenje s našim prijateljima koji imaju jedrilicu. Prekrasno je doživjeti gradove i mjesta na jedan drugi način, s pogledom iz druge perspektive, one s mora. Divno je noć provesti u nekoj uvali na sidru, i prvo što napravite ujutro je skok u tirkizno more. Jedino što je jako bitno je da imate dobru ekipu na brodu, nas je bilo devetero i bilo nam je fenomenalno!

Scena: Imate li neki strah u moru?
Ne, ne mogu reći da uživam biti u moru gdje ne vidim dno jer mi radi mašta. No uspijem to zanemariti zbog vrućine.

Scena: Ove godine vaš sin kreće u školu.
Da, vrtić je iza nas. Moram priznati da smo se zadnjih mjeseci već Ines Preindlmučili. To je uvijek tako kad se nazire kraj nečega. Sada smo svi u kući jako uzbuđeni oko škole. Uredili smo sobu za malog prvašića, odabrali torbu, pernicu. Sve je to jako zabavno i nadam se da mu neće biti problem prilagoditi se novim uvjetima u školi.

Scena: Jeste li ponosni?
Naravno! Divno je gledati to malo biće koje sam rodila kako raste i napreduje. Vito i ja jako smo povezani i svaki njegov uspjeh, novi korak u životu želim pamtiti zauvijek, kao i svaka majka.

Scena: Vremena su se dosta promijenila. Je li vas pomalo strah jer je možda za djecu više opasnosti?
Ma stalno sam u nekom strahu, ali to nije način kako želim provoditi dane, godine. Voljela bih se opustiti, ali današnje društvo postavlja nova pravila. Mi smo svi išli sami u školu od prvog dana, dolazili kući i čekali roditelje. Toga više nema, svi voze djecu u školu i djeca su u boravku na sigurnom. Ne znam je li to bolje ili gore, ali svakome je dijete najvažnije, pa normalno da želim da je zaštićen i da kontroliram sve što mogu, dok mogu.

Ines PreindlScena: Što vas je roditeljstvo naučilo?
Da ima netko bitniji od mene i da ne mogu i zadnju kunu potrošiti na cipele! Dok sam bila djevojka mislila sam samo na svoje potrebe, sada se to sve promijenilo. Čak i putovanja koja obožavam, sada su drugačija. Sve podredim njemu, istražujem destinacije na način da prvo gledam što nude za djecu i moram priznati da uživam u tome. London ima sasvim novo lice za mene kao i Pariz. Totalno su zabavni i fora i bez noćnih izlazaka.

Scena: Razmišljate li o širenju obitelji?
Ne razmišljam. Nije svima suđeno imati veliku obitelj. Ja sam jako sretna s onim što mi je život pružio jer znam koliko može biti okrutan.

Foto: Ines Prendl priv. album