fbpx

Premijerno: Slučajni nalaz s Jakuševca

Na malim ekranima…

Snimatelj filma Slučajni nalaz je Dražen Petrač, montažerka Davorka Feller, a urednik Vladimir Brnardić

Slučajni nalaz

Slučajni nalazHrvatska radiotelevizija u ponedjeljak 6. svibnja 2019. godine na Prvom programu (HRT – HTV1) premijerno prikazuje dokumentarni film scenarista i redatelja Danka Volarića Slučajni nalaz.
Nekoliko kutija osammilimetarskih filmova i dijapozitiva nađeno je na zagrebačkom sajmištu Jakuševac. Snimljeni prizori nastali su četrdesetih godina prošloga stoljeća, dijelom u boji, što je bila posebna rijetkost. Prema izboru motiva i izvedbi, čini se da ih je Slučajni nalaznačinilo više snimatelja. Tko su ljudi koji se nalaze na snimkama nastalim u najdramatičnijim godinama dvadesetoga stoljeća? Na sajmištu se ne pita za porijeklo robe, pa je istraživanje započelo samo na temelju oskudnih indicija koje je nudio materijal. Što je otkriveno? Doznajte u dokumentarnom filmu „Slučajni nalaz” koji razotkriva životnu priču osoba iz filmova i dijapozitiva pronađenih na sajmištu.
Snimatelj filma Slučajni nalaz je Dražen Petrač, montažerka Davorka Feller, a urednik Vladimir Brnardić.

Dokumentarni film „Slučajni nalaz” pogledajte u ponedjeljak 6. svibnja na Prvom programu Hrvatske televizije u 20.05 sati.

Foto: Press