fbpx

20. sezona serije Zakon i red: Odjel za žrtve od 20. rujna

Na HTV2 – Zakon i red: Odjel za žrtve

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 20. rujna 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23:20 sati počinje s prikazivanjem nove, 20. sezone serije Zakon i red: Odjel za žrtve.

žrtve

Radnja serije Zakon i red: Odjel za žrtve iz NBC-jeve franšize “Zakon i red” prati život i rad detektiva elitnoga njujorškog Odjela za žrtve, koji istražuju slučajeve silovanja, zlostavljanja djece i obiteljskog nasilja.

Poručnica Olivia Benson (M. Hargitay) vršiteljica je dužnosti zapovjednice Odjela i iskusna veteranka koja se u karijeri nagledala svega i svačega. Veoma je empatična i poslu pristupa sasvim profesionalno. Istodobno se bori s teškom prošlosti i kao majka maloga djeteta strepi pred budućnosti, što utječe na njezin pristup žrtvama i počiniteljima zločina.

Narednik Odafin Fin Tutuola (Ice T) Bensoničin je zamjenik, poznat po svojem britkom humoru i dugogodišnjem radu na tajnim zadacima, zbog čega je idealni partner svim svojim kolegama. Detektivka Amanda Rollins (Kelli Giddish) predanim se radom dokazala u Odjelu, ali i dalje se iz dana u dan hvata ukoštac s problemima s kojima se susreće na poslu. Detektiv Dominick Sonny Carisi (Peter Scanavino) u ekipu unosi svježinu i osebujni pristup istragama. Pomoćnik okružnog tužioca Peter Stone (Philip Winchester) u Odjel za žrtve prešao je iz čikaškog Odjela za ubojstva kako bi učio od najboljih i održao očevu baštinu.

Glumci koji gostuju u seriji Zakon i red: Odjel za žrtve već niz godina dobivaju razna priznanja. Nagradu Emmy u kategoriji najbolje gostujuće glumice u dramskoj seriji osvojile su Ann-Margret (2010.), Ellen Burstyn (2009.), Cynthia Nixon (2008.), Leslie Caron (2007.) i Amanda Plummer (2005.). Od nominiranih glumaca treba izdvojiti Brendu Blethyn, Carol Burnett, Robina Williamsa, Marciu Gay Harden, Angelu Lansbury, Marlee Matlin, Mare Winningham, Barbaru Barrie, Marthu Plimpton, Jane Alexander i Tracy Pollan.

Franšiza “Zakon i red” i danas privlači gledatelje, a “Odjel za žrtve” otkupilo je više od 250 televizijskih kuća iz cijeloga svijeta.

Foto: Press