Davor Šuker: Budimo ponosni i zajednički uživajmo!

Zagreb…

Održana skupština Hrvatskog nogometnog saveza

– Današnja Skupština izuzetnog je ugođaja, a održava se u godini najvećih uspjeha hrvatskog nogometa. Ovogodišnji uspjesi potvrdili su najviše vrijednosti naših dostignuća: osvajanje srebrne medalje, dobivanje najboljeg igrača svijeta u osobi kapetana Modrića, izvanrednog i osebujnog izbornika Dalića, opće simpatije za igru i rezultate te ponovnu promociju naše domovine i hrvatskog sporta na svim kontinentima. Ovom sjaju treba dodati i veličanstven doček, koji je nemoguće zaboraviti, a uspješni smo bili i u drugim područjima. Budimo ponosni i zajednički uživajmo – istaknuo je između ostaloga predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.
U zagrebačkom hotelu Westin u četvrtak je održana Skupština Hrvatskog nogometnog saveza. Prisutne je na otvaranju Skupštine pozdravio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, koji je tom prigodom čestitao i novim predsjednicima županijskih saveza, poručivši kako se ne smiju umoriti u pomaganju hrvatskom nogometu.
U ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića govorila je dogradonačelnica Olivera Majić te naglasila:
– Nikada nije dovoljno još jednom čestitati na izuzetnim uspjesima u dosadašnjem radu, posebno na najvećem uspjehu hrvatskog sporta – srebru iz Rusije. Sportaši su još od ratnih vremena bili lučonoše koji svijetu govorili da je ova mala zemlja svojim vještinama i umijećem najveća na svijetu.
Pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač pridružio se pohvalama i čestitkama.
– Uspjeh koji je postignut na Svjetskom prvenstvu donio je nevjerojatno puno radosti, a nama to nije veliko iznenađenje jer godinama podržavamo rad HNS-a i cijenimo uspjehe hrvatske reprezentacije. Uvjereni smo da će nogomet iznjedriti i nove junake poput Luke, Mandže i drugih. Oni su nacionalno blago, a nisu pokazali samo vještinu i talent. Pokazali su koliko se može postići zajedništvom. Učinili ste ponosim svakog hrvatskog građanina – rekao je.
Srebrni izbornik Zlatko Dalić ponovno je emotivno proživio prisjećanje na sjajne dane Vatrenih u Rusiji te vjeruje da se ostvarenim zajedništvo može do novih uspjeha u budućnosti.
– Te slike svaki puta izazivaju iste emocije, gotovo suze. To nikad neće proći. Iza nas je najveća godina hrvatskog nogometa, za koji su najzaslužniji igrači hrvatske reprezentacije i hvala im na tome. Hvala Hrvatskom nogometnom savezu na podršci, pomoći i suradnji bez koje ne bi bilo moguće to sve napraviti. Prije svega hvala Savezu i predsjedniku na povjerenju koje ste mi ukazali da vodim ovu reprezentaciju – to je tada bila jako hrabra odluka. Ovo nije moj uspjeh, uspjeh samo igrača, već svih nas i svih vas – svi živimo nogomet i radimo za nogomet. Hrvatska mora biti iznad svih nas – zaključio je Zlatko Dalić.
Na Skupštini su prikazani i filmovi o uspjesima Vatrenih, veličanstvenom dočeku te drugim hrvatskim reprezentacijama, zatim o najboljem nogometašu svijeta u 2018. godini Luki Modriću te o obnovi infrastrukture.

Foto: Press – HNS