fbpx

Hrvatska uvjerljivom pobjedom otvorila kvalifikacije za EURO

Osijek…

Kvalifikacije za EURO 2020: 1. kolo – HRVATSKA – ISLAND 29:8

Hrvatska– Ovo je bila Hrvatska koja je dala sve mogućnosti, ostavila je srce. I svaka od 16 igračica, dala je svoj doprinos, dala je svoj dio. I to je ono što mi želimo i ono čemu vjerujemo. Ja vjerujem u te cure, vjerujem da ne mogu i sad je to proces razvijanja u kojem moramo biti sve bolji – rekao je izbornik ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić.
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otvorila je kvalifikacije za Europsko Hrvatskaprvenstvo 2020. godine pobjedom protiv Islanda rezultatom 29:8. U lijepoj atmosferi osječkog Gradskog vrta naše rukometašice su dominirale cijeli susret i vrlo uvjerljivo započele put prema Danskoj i Norveškoj koje će sljedeće godine biti domaćini EURO 2020.
Hrvatski izbornik Nenad Šoštarić na islandsku obranu 5-1, poslao je na teren Ivanu Kapitanović na vratima, Katarinu Ježić na crti, Paulu Posavec na lijevom, Nikolinu Zadravec na desnom krilu i na vanjskim pozicijama Marinu Glavan, Valentinu Blažević i Dejanu Milosavljević.
Od niza sjajnih u našim redovima treba izdvojiti super brzu i preciznu Nikolinu Zadravec koja je postigla šest pogodaka iz sedam pokušaja. Odlična je bila i kapetanica Katarina Ježić koja je zabila šest od šest. Pet je dala Ana Debelić. Kod Islanđanki najbolja Karen Knutsdottir s pet pogodaka.

Kvalifikacije za EURO 2020: 1. kolo
HRVATSKA – ISLAND 29:8

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez