fbpx

Klimatske promjene: Činjenice

Dokumentarni film Klimatske promjene: Činjenice

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 26. siječnja 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21.05 sati počinje s prikazivanjem dvodijelnog dokumentarnog filma Klimatske promjene: Činjenice.

Klimatske promjene

Na rubu smo ekološke katastrofe. Ovo je priča o tome kako je možemo spriječiti. Samo nas dva stupnja dijeli od klimatske katastrofe. Ako se globalno zatopljivanje nastavi ovim tempom, šteta nanesena okolišu u idućih 40 godina postat će nepopravljiva.
Toplinski valovi sa Sredozemlja stižu na Arktik. Šumski požari nekontrolirano bijesne diljem SAD-a. Raste broj umrlih od velikih vrućina. Dokazi su svuda oko nas: klimatske promjene su stvarne i događaju se upravo sada. No mi ih možemo zaustaviti.

Klimatske promjene

Dvodijelni dokumentarac Klimatske promjene: Činjenice kroz brojne dramatične snimke s društvenih mreža te emocionalna svjedočanstva iz prve ruke iznosi činjenice o globalnom zatopljenju na jednostavan, ali dojmljiv način. Priče o životima ljudi pogođenih klimatskim promjenama i onih koji se bore protiv tih promjena. Svjetski priznati stručnjaci govore o novim saznanjima koja će promijeniti naše viđenje ovog problema.

Kako krave koje se hrane morskim algama mogu spasiti planet? Zašto bismo trebali graditi elektrane na vodi? Ove nadahnjujuće priče pokazuju nam kako možemo preuzeti kontrolu nad svojom budućnošću.
Ovo je najveći izazov s kojim smo se dosad susreli. A ljudska vrsta je spremna odgovoriti na njega.

Foto: Press