fbpx

Kolinda Grabar-Kitarović: Što te ne ubije, to te ojača!

Iza zavjese…

Napade na sebe, pogotovu one koji se odnose na njezin put u Ameriku, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kaže da vidi kao svojevrsni medijski ‘mobing’

Kolinda Grabar-Kitarović– Svrha mojeg puta je bila iskoristiti sva ona poznanstva koje sam stekla kroz godine rada, kako u Americi, tako i u međunarodnoj diplomaciji, kako bih s njima porazgovarala upravo o tome što možemo očekivati, ali prije svega pozicionirala Hrvatsku kao lidera, kao nekoga tko će sudjelovati u stvaranju politike, a ne da uvijek budemo reaktivni i da čekamo da netko nešto napravi pa da se mi tome prilagođavamo – rekla je Kolinda Grabar-Kitarović sinoć gostujući kod Tihomira Dujmovića u emisiji Iza zavjese.
– Prije nego sam otišla objavili smo da odlazim. Nismo objavili neke detalje. Zato što idete na takve tipove razgovora, uvijek se nađe netko tko nije za Hrvatsku i želi osujetiti takve razgovore. Tijekom cijelog boravka sa mnom je bio djelatnik veleposlanstva. Bila sam na 20-ak formalnih sastanaka s kongresmenima, članovima think-tankova, članovima medija – rekla je predsjednica.
Kolinda Grabar-Kitarović, Marco RubioNa pitanje kako je doživjela žestoko medijsko kritiziranje njezinog ‘misterioznog’ puta, Grabar-Kitarović je kazala de neće kritizirati prethodnike, bez obzira na to što su oni kritizirali nju ovih dana. No, doista je čula da su se pričale svakakve priče, da je trebala doći državnim zrakoplovom,s ogromnim izaslanstvom, na crvenom tepihu.
– U doba kad je Obama još službeno predsjednik, to bi bilo potpuno deplasirano i ti samozvani stručnjaci za diplomaciju doista bi se trebali probuditi, shvatiti da je 21. stoljeće, a da se dolaskom Trumpa otvara Kolinda Grabar Kitarovićsasvim drukčiji način diplomatskog djelovanja kojemu se mi moramo brzo prilagoditi. Čula je i priče da je otišla na nekakve estetske kirurške zahvate, ali njih treba hrvatska diplomacija, jer dio njih doista ne radi svoj posao. Ima ih kojima nije mjesto u diplomaciji i od sljedećeg tjedna, zajedno s premijerom počet će zajedno donositi promjene i reformirati našu diplomatsku službu. Ovi napadi mogu me samo ojačati, moja je deviza ‘što te ne ubije, to te ojača’ i nastavit ću takvu politiku kolikogod bude u mojoj moći, kazala je. Odgovorno tvrdi da u RH nema niti ustaštva niti fašizma, postoje određeni incidenti, ne postoje takve stranke u parlamentu, za razliku od Srbije, gdje čak predsjednik Srbije javno govori da je njihov legitimni politički program zapadna granica Virovitica-Karlovac-Karlobag.

Foto: Scena.hr, Kolinda Grabar-Kitarović Press arhiva, Marco Rubio društvena mreža