fbpx

Kraljica sevdaha Amira Medunjanin u Off ciklusu

Zagreb…

Amira MedunjaninNazivaju je ‘kraljicom sevdaha’ i ‘balkanskom Billie Holiday’! Ovoga petka 16. ožujka 2018. godine u Off ciklus Zagrebačke filharmonije stiže – Amira Medunjanin. Jedno je od vodećih imena svjetske glazbene scene, a nositeljica je i prestižne nagrade Najljepši ženski glas 2012. godine u izboru francuske fondacije Orange. Njezin glazbeni put obilježile su sevdalinke, koje u svojim jedinstvenim interpretacijama s velikim uspjehom izvodi na brojnim koncertima diljem svijeta.
U Off ciklus Zagrebačke filharmonije stiže u probranom društvu prvoklasnih glazbenika, njezinih stalnih suradnika, a pratit će je: međunarodno priznati jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić, naš ugledni gitarist i aranžer Ante Gelo te višestruko nagrađivani kontrabasist Zvonimir Šestak. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će cijenjeni maestro Alan Bjelinski.
Zagrebačka publika s nestrpljenjem dočekuje Amirin najnoviji zagrebački nastup, a već tjednima za ovaj koncert traži se karta više. Nema stoga sumnje da ćemo ovog petka prisustvovati još jednom dupkom ispunjenom koncertu u Off ciklusu.
Za nastup u Off ciklusu Amira Medunjanin priprema odabrani program poznatih pjesama sa svojega repertoara, kao što su Moj dilbere ili Što te nema, zanimljivih obrada poput Ako znaš bilo što Branimira Johnnyja Štulića, kao i više glazbenih brojeva s njezina posljednjega albuma Damar.
Riječ sevdah označava ljubavnu čežnju i ljubavni zanos, a nitko bolje od Amire Medunjanin ne umije to prenijeti kroz pjesmu. Pjesme koje pjeva, reklo bi se najjednostavnije, kroz njezine interpretaciju dobivaju ‘dušu’.
– To je ono što Amira radi – zaključuje ugledni književnik i publicist Aleksandar Hemon;
– u njenom glasu pronalazimo svjetove i u tim svjetovima i mi pronalazimo sami sebe.
Isključite zato ovog petka, 16.3. sve probleme. Prepustite se Amirinu jedinstvenu glasu i vječnim pjesmama njezina repertoara. I uđite u svijet Off ciklusa!

Foto: Press