fbpx

Lana Pavić: Rado spremam riblje specijalitete i variva

U kuhinji s voditeljicom…

Lana kaže da su njezine bake bile vrsne kuharice, a majka je majstorica za ukusne kolače i ostale slastice

Lana Pavić, Marko KožulTelevizijska voditeljica Lana Pavić i njezin suprug Marko Kožul uskoro će postati roditelji. Lana je u sedmom mjesecu trudnoće. Lijepa trudnica je veliki gurman, uživa u hrani, pa obožava i kuhati.
– Imam visoke kriterije kad je hrana u pitanju, pa ne volim da mi baš svatko kuha. Ako nisam u blizini nekog pouzdanog i dobrog restorana, nije mi problem skuhati za moju obitelji – kazala je Lana. Najviše voli specijalitete dalmatinske i talijanske kuhinje. Kaže da uvijek kuha po osjećaju.
– Rado spremam ribu i riblje specijalitete, rižota te fina povrtna variva, a od mesa domaću piletinu i teletinu. A u zadnje vrijeme rado kuham jela iz woka u svom specifičnom azijsko-dalmatinskom stilu. Pritom mi je važno da se namirnice termički ne obrađuju dugo, a kako moji ukućani imaju različite želje, onda unaprijed pripremim više raznolikih baza, pa svakome radim po njegovom ukusu. Kuhanje mi dođe kao nešto sasvim prirodno, a svojim umijećem ne razmećem niti mislim da je to nešto na što bih trebala biti posebno ponosna – objasnila je voditeljica. Dodaje da se u njezinoj obitelji uvijek dobro jelo i fino kuhalo. Kaže da su njezine bake bile vrsne kuharice, a majka je majstorica za ukusne kolače i ostale slastice.
Lana Pavić– Kad sam s 18 godina krenula u svijet, već sam znala kuhati, a mama mi je darovala slavnu ‘Dalmatinsku kuharicu’ Dike Marijanović Radice po kojoj su generacije učile kuhati. Kako sam prošla cijeli svijet i jela u nekim od najboljih restorana, od svih sam vrsnih kuhara po malo ukrala. Dosta stvari me naučio i legendarni Svetozar Raspopović Pope – kuhar i vlasnik restorana u Ljubljani gdje sam dugo živjela i s kojim dijelim istu filozofiju kuhanja. Danas ideje razmjenjujem s bratom Dariom, koji također odlično kuha, ali i sa suprugom Markom i svekrvom Ankicom kod koje sam vikendima često na ručku – ispričala nam je lijepa voditeljica. Lana se prisjetila i jelovnika kad je njezina devetogodišnja kći Lara Borna još bila mala.
– Lara Borna kao mala jela je uglavnom samo juhu i kruh i nikako je nismo mogli nagovoriti na proširenje jelovnika. Bila je to faza u kojoj se kod mene u svako doba dana krčkala juha na štednjaku, a kako uvijek biram najbolje domaće sastojke, cijeli stan bi mirisao po finoj kokici i povrću. Kako sam tada živjela u istoj zgradi s mojom prijateljicom Lanom Klingor Mihić, znalo bi se dogoditi da me zove iza ponoći i začuđeno pita kuham li opet juhu jer cijela zgrada miriše po domaćoj juhi i da svi zbog Lare Borne u te kasne sate imaju zazubice – otkrila je voditeljica za portal Scena.hr.

Foto: Lana Pavić priv. album