Premijerno: Most od 17. listopada na malim ekranima
By redakcija On 17 lis., 2018 At 10:16 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Serija…

Treća sezona kriminalističke serije Most na HRT-u

MostHrvatska radiotelevizija od srijede, 17. listopada na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.45 sati započinje s premijernim emitiranjem treće sezone izvrsne švedsko-danske kriminalističke serije ‘Most‘ u deset epizoda koja je od početka emitiranja postigla veliki uspjeh u svijetu i osvojila nekoliko nagrada.
Napeta priča treće sezone, koja je gledanošću nadmašila prethodne dvije, i dalje se odvija na mostu Oresund koji spaja Švedsku (Malmö) i Dansku (Kopenhagen), a zbiva se 13 mjeseci nakon završetka druge sezone.
Saga Norén radi u malmöškoj krimpoliciji, ali joj nedostaje jedini prijatelj Martin Rohde koji odslužuje zatvorsku kaznu od deset godina. Saga je ipak uvjerena da je postupila jedino kako je mogla.
U prvoj epizodi nove sezone na gradilištu u Malmöu pronađeno tijelo danskog komentatora o rodnim pitanjima koji je bio i vlasnik prvog rodno neutralnog vrtića u Kopenhagenu.
MostSaga mora surađivati s danskim kolegom kojem je teško prihvatiti Saru onakvom kakva jest. Ustanovili su da je ubojica vodio računa o estetskim detaljima i da je htio da policija pronađeno tijelo, ali pitanje je što želi postići ubojstvom.
U trećoj sezoni u glavnoj ulazi opet gledamo Sofiju Hellin (Saga Norén) i nekoliko glumaca iz prošle sezone: Sarah Boberg (Lillian), Dag Malmberg (Hans), Rafael Pettersson (John).
Serija Most je osvojila prestižnu nagradu Zlatna nimfa za najbolju europsku dramu na televizijskom festivalu u Monte-Carlu, u oštroj konkurenciji s ostalim ponajboljim europskim serijama. 2012. osvojila je i nagradu TV Dagger za najbolju međunarodnu kriminalističku ili triler seriju a bila je nominirana i kao najbolja serija za festival BAFTA.

Foto: Press

comment closed