fbpx

Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru nastupili u konkurenciji sportskih parova

Zagreb…

Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru

Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru– Nismo baš zadovoljni, malo je i trema bila prisutna ali tako je to i inače. Možemo bolje i trenirali smo bolje, ali što je tu je. Sutra je novi dan. Slobodni program ima puno više elemenata što znači da se možemo i više potruditi – rekla je Lana Petranović nakon nastupa.
Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru u konkurenciji sportskih parova sedmi su nakon kratkog programa. Velika želja našega para koji prošle godine u Zagrebu nije nastupio zbog Lanine ozljede koljena i još veća trema zbog nastupa pred domaćom publikom rezultirala je s jednim padom te nekoliko pogrešaka, no koreografija je vrlo zahtjevna.
Naš je par sedmi nakon kratkog programa s 51.40 bodova a u vodstvu su Rusi Alisa Efimova i Alexander Korovin (65,84).
A prije nastupa našeg para – Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru, i klizači krenuli u borbu za medalje. Nakon kratkog programa u Ledenoj dvorani Doma sportova očekivano vodi Rus Mikhail Kolyada. Osvajač brončane medalje s ovogodišnjeg Svjetskog i Europskog prvenstva, fantastičnom je izvedbom zaradio 97,04 boda. Prvak Rusije uoči sutrašnjeg slobodnog programa ima prednost od 1,54 boda ispred Amerikanca Jasona Browna (95,50), a treći je također Rus Alexander Samarin (86,29).
Višestruki prvak Izraela, pobjednik Zlatne piruete 2016., te osvajač srebrne medalje s prošlogodišnje jubilarne 50. Alexei Bychenko tek deseti s osvojenih 72,94 boda.

REZULTATI NAKON KRATKOG PROGRAMA:
Sportski parovi:
1. Alisa Efimova/Alexander Korovin (RUS) 65,84
2. Ashley Cain/Timothy Leduc (SAD) 64,34
3. Alexa Scimeca Knierim/Chris Knierim (SAD) 64,04

7. Lana Petranović/Antonio Souza Kordeiru (HRV) 51,40

Foto: Press