Liječnici političari: Željko Reiner, Andrija Hebrang, Mate Granić…

Zagreb…

Dokumentarni serijal u četiri nastavka Liječnici političari

Liječnici političariHrvatska radiotelevizija (HRT) u novu Jesensku shemu HTV-a 2019. ulazi s iznimno zanimljivim domaćim dokumentarnim projektom: dokumentarnom serijom u četiri nastavka Liječnici političari koji započinje s prikazivanjem u ponedjeljak, 16. rujna na Prvom program (HRT HTV1) u 20.05 sati.
Hrvatska ima najveći broj liječnika političara u Europi! Zašto su mnogi ugledni liječnici od 90-ih godina do danas odlučili bolnice i bijele Liječnici političarikute zamijeniti saborskom ili ministarskom foteljom? Neki su ostali i liječnici i političari, neki se više nikada nisu vratili među pacijente, a neki su požalili što su dugo ostali u političkoj areni suočeni s brojnim aferama.
Dokumentarna serija u četiri epizode prikazuje profesionalni, politički ali i privatni život šesnaestero hrvatskih liječnika i političara. To su: Ivica Kostović, Andrija Hebrang, Mate Granić, Željko Reiner, Milan Kujundžić, Darko Milinović, Ivić Pašalić, Drago Prgomet, Biljana Borzan, Mirando Mrsić, Vladimir Šišljagić, Božo Petrov, Ines Strenja Linić, Andro Vlahušić, Stipe Jadrijević, Mišo Krstičević.

Scenaristica i urednica: Patricija Levak i Melinda Kurilj-Antunović
Redateljica: Ines Pletikos

Foto: Press