fbpx

Mateo Kovačić: Spremni smo za dobru, mušku utakmicu

Svjetsko prvenstvo…

Treba biti spreman, pripremiti se i na Messija na i cijelu argentinsku momčad, poručio je Mateo Kovačić

Mateo Kovačić– Svi govore da Argentina ovisi puno o Messiju, ali oni su odlični i na drugim pozicijama. Treba paziti na sve, a o Messiju je suvišno trošiti riječi koliko je dobar. Promašio je kazneni udarac protiv Islanda, no to se događa i najboljima, a smatram da je odigrao dobru utakmicu. Treba biti spreman, pripremiti se i za njega i cijelu argentinsku momčad, svih 11 – ne možemo se pripremati samo za jednog igrača. Messija se čuva kolektivno, čuvati ga jedan-na-jedan dosta je teško. Izbornik će pripremiti taktiku i pokrit ćemo sve argentinske pozicije – rekao je Mateo Kovačić.
Uoči puta u Nižnji Novgorod, s predstavnicima medija u hrvatskom je kampu razgovarao Mateo Kovačić.
Hrvatska– Hrvatska ima veliku kvalitetu u veznom redu, no imamo fenomenalne igrače i u napadu i u obrani, imamo i fenomenalnog vratara, te vjerujem da smo pojedinačno možda i bolji od njih. Gledat ćemo sebe, odlična smo momčad i tako se moramo ponašati. Argentina pak ima odlične igrače i na klupi, igrače koji bi možda u nekoj drugoj momčadi bili u početnoj postavi, no izbornik im tako odlučuje i to treba poštovati. Imaju jako širok kadar. Imamo snage osigurati prolaz skupine, premda poštujemo svakog protivnika, pa tako i Argentinu. Pokazali smo protiv Brazila da se možemo nositi s najvećima, spremni smo za dobru, mušku utakmicu. Motivirani smo i svi želimo plasman u drugi krug – dodao je Mateo.
A o atmosferi među Vatrenima Kovačić je rekao:
– Atmosfera je već u Francuskoj ’16 bila bolja nego u Brazilu ’14, a sada je još bolja nego u Francuskoj. Svi smo dugo na okupu, dobro se slažemo i to je važno na ovakvom turniru. Igrački smo iskusniji, osjećamo se bolje i mislim da smo sveukupno bolji nego prije četiri godine. Moramo si međusobno biti potpora, boriti se za Hrvatsku i napraviti najbolji mogući rezultat – zaključio je Mateo Kovačić.
Nakon pobjede u Kalinjingradu protiv Nigerije, Hrvatska u četvrtak, 21. lipnja, igra u Nižnjem Novgorodu protiv Argentine.

Foto: Press – HNS