fbpx

Jacques Houdek: I u novoj sezoni The Voice u istom timu!

MPA Akademija…

Houdek je odličan mentor mladim glazbenicima te će i u novoj sezoni showa ‘The Voice’ biti mentor i to u istom timu – Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak

Jacques Houdek– Sviđa mi se što mladi glazbenici koji dolaze kod mene na seminar ne razmišljaju o slavi, nije im to glavni cilj, nego se istinski i s ljubavlju odnose prema glazbi i pjevanju. I ponosan sam što su se meni obratili. S polaznicima ostajem u kontaktu i nakon što seminar završi. A svojim polaznicima uvijek kažem da slijede svoj san, da budu prilagodljivi, ali da drže čvrsto kičmu te da se bave glazbom koja im je draga. S godinama će doći i uspjeh. I može se uspjeti ako slijediš svoje srce, ideale, ako si uporan i iskren. Glazba je za svakog pravog glazbenika svetinja – istaknuo je jedan od najljepših muških vokala u Hrvatskoj za portal Scena.hr. Jacques Houdek je u nedjelju podijelio diplome svojim polaznicima seminara MPA Akademije suvremenog pjevanja u zagrebačkom klubu Sax!. MPA Akademija je praktična škola glazbene produkcije i multimedije, a osim Houdeka predavači su Ante Pecotić, Nikša Bratoš, Filip Dizdar, Baby Dooks te mnogi drugi.

Jacques HoudekVoli raditi s mladim i talentiranim glazbenicima
– Sad je već treća godina koliko sam ja dio škole i naša treća priredba ovog tipa na kraju školske godine. Imam polaznike iz cijele Hrvatske. Radimo sve od tehnike disanja do samog nastupa. Imamo i goste predavače – ispričao je Houdek koji obožava raditi s mladim ljudima. Dar da svoje znanje s lakoćom prenosi na mlade glazbenike otkrio je slučajno.

Jacques Houdek– Nakon što sam radio u showu ‘Zvijezde pjevaju’, počeo sam dobivati puno upita od kolega profesionalaca te od manje poznatih ljudi koji su me molili da im pomognem oko nekih pjevačkih dilema koje su imali. Obično su to borbe s visinama, često svi mi želimo imati veći opseg glasa kako bismo mogli pjevati zahtjevnije pjesme. Tada nisam to stizao raditi, pa sam radio prijateljski s glazbenicima poput Antonije Šole, Danijele Martinović… No nisam imao vremena, pa je to nekako stajalo samo kao ideja. Onda sam 2010. godine dobio poziv da održim jedan seminar od nekoliko sati u Poreču na plesačkom natjecanju. I tamo sam zapravo shvatio da mi to dobro ide te sam odlučio napraviti nešto. Tada sam ozbiljnije počeo razmišljati o modelu kako bih ja to mogao raditi i približiti suvremeno pjevanje mladim pjevačima jer danas već imamo neke druge škole i opcije koje se time bave, ali tada ništa nije bilo za suvremeno pjevanje. 2011. godine sam dobio sam ponudu od vlasnika MPA Akademije da imam svoj pjevački seminar. Ponudu sam prihvatio. To je točno ono što mi je trebalo – otkrio je Houdek. Dodaje da je biti mentor izuzetno interesantan posao.

 Jacques Houdek“Drago mi je što ću opet raditi s Indirom, Ivanom i Tonyjem”
– Zato sam prihvatio bez razmišljanja biti mentor u emisiji ‘The Voice‘ jer ja se u tome vidim, znam raditi s mladima i volim to raditi – objasnio je glazbenik. Kaže  da su pregovori za show ‘The Voice’ u tijeku te da su ponudu i u ovoj sezoni dobili isti mentori. A u prvoj sezoni mentori su bili Houdek, Tony Cetinski, Indira Levak te Ivan Dečak.
– Drago mi je što ću raditi s istim ljudima. Mislim da smo odradili generalno dobar posao, da smo bili interesantni. I stvarno je show uspio, gledanost je duplo veća nego se očekivalo – istaknuo je. Sredinom rujna Houdek će objaviti svoj tamburaški album, a ljeto će provesti radno. Svakog četvrtka će nastupati na terasi hotela ‘Milenij’ u Opatiji. A već 2. srpnja će zapjevati s glazbenom divom Terezom Kesovijom.

Foto: Prisk