fbpx

Premijerno 30. travnja u Trešnji: Najljepši posao na svijetu

Najljepši posao na svijetu nova je predstava kazališta Trešnja

Ako ste se ikada zapitali kako nastaje kazališna predstava, sada možete doznati u predstavi Najljepši posao na svijetu, koja je nastala prema istoimenoj slikovnici Ivice Ivanca, u režiji Hrvoja Korbara.

Najljepši posao na svijetu

Sjedite u gledalištu, svjetla se polako gase, otvara se zastor i – predstava počinje. Ispred vas, na pozornici, nastaje jedan sasvim novi svijet, koji može biti jako sličan onome koji poznajemo ili pak potpuno drugačiji. U mraku gledališta imate osjećaj kao da ste kroz ključanicu zavirili u nečiji stan i tada se događa kazališna čarolija – sjedeći u mraku gledališta, zaboravite da ste u kazalištu. Ono što se događa na pozornici postaje stvarnost.

Najljepši posao na svijetu

Prema slikovnici Ivice Ivanca Najljepši posao na svijetu kazalište Trešnja postavlja novu predstavu koja će vas povesti kroz kazališne hodnike i upoznati sa svima onima koje inače ne vidite na pozornici, a bez koji predstava ne bi mogla nastati – redateljem, piscem, kostimografom, scenografom, rekviziterima, krojačicama, scenskim radnicima… Usprkos svim nedaćama s kojima se susretnu tijekom pustolovine, kakva je nastanak jedne kazališne predstave, svaki od njih potvrdit će vam da je baš njihov posao – najljepši posao na svijetu.

Najljepši posao na svijetu

– Prvi put radim u Trešnji i zaista sam zahvalan ansamblu, ali i svim drugim malim velikim ljudima iza pozornice, jer su me podsjetili na to da je naš posao– najljepši posao na svijetu, ispunjen igrom, smijehom, maštom i veseljem. Vjerujem da će ansambl i cijeli autorski tim tu energiju uspješno prenijeti i publici, među kojima će se možda naći i neki budući kazališni glumac, redatelj, pisac… – rekao je redatelj Hrvoje Korbar koji je predstavu režirao prema dramatizaciji Sunčice Sodar.

Scenografiju i oblikovanje svjetla predstave Najljepši posao na svijetu potpisuje Ivan Lušičić Liik, kostime je osmislila Barbara Bourek, scenski pokret Nikolina Medak, a autor glazbe je Stanislav Kovačić. Premijera predstave Najljepši posao na svijetu će se održati 30. travnja 2021.

Najljepši posao na svijetu – Glume: Silvio Mumelaš, Radovan Ruždjak, Ivana Bakarić, Dubravka Lelas, Karla Brbić, Aleksandra Naumov, Daria Knez Rukavina, Tvrtko Jurić, Luka Bulović i Kruno Bakota.
Kazalište je u svojoj suštini – igra, igra u kojoj stvaramo i gradimo nove svjetove. Zavirite u svijet nove predstave u kazalištu Trešnja koja je na rasporedu 2., 7., 8. i 9. svibnja, a namijenjena je publici starijoj od šest godina.

Foto: Press