fbpx

Iz Brazila: Niko Kovač: Čast je otvoriti Svjetsko prvenstvo

Hrvatski kamp…

Ako već igramo s njima bolje je igrati prvu nego drugu ili treću

– Hotel je prekrasan, a u dogovoru sa zaštitarima prošetat ćemo i mjestom. Ljudi su izrazito ljubazni, a svi su igrači vrlo zadovoljni i rekli su da su uvjeti savršeni. Vremenskim se uvjetima moramo prilagoditi kao i svi drugi – rekao je Niko Kovač.
Dan poslije dolaska u Brazil, hrvatski izbornik Niko Kovač održao je prvu konferenciju za medije u reprezentativnom kampu. Vatrene prvo čeka prijateljska utakmica s Australijom, a 12. lipnja otvorit će Svjetsko prvenstvo protiv domaćina Brazila.
– Za nas je čast otvoriti Svjetsko prvenstvo protiv Brazila, i ako već igramo s njima bolje je igrati prvu nego drugu ili treću. Pritisak na Brazilu je ogroman. Svi znamo kakva su im očekivanja. Mislim da je naša skupina jedna od najtežih na ovom turniru. Ne mogu ništa obećati, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo mi bili među onima koji će proći u drugi krug. Brazil je momčad koja pritisne u prvih 15 minuta i tako rješava utakmice. Mislim da imamo rješenje, ali jedno je zamisao, a drugo ono što je moguće igračima provesti na terenu. No, imamo kvalitetnu, potentnu momčad i vjerujemo u sebe. – dodao je Kovač.

U reprezentaciji su dvojica Brazilaca, Eduardo i Sammir

– Neće biti posebnog pritiska na njih, oni su naši državljani, igraju za Hrvatsku i dat će sve od sebe bez obzira tko bude na drugoj strani. Poštujem njihovu ljubav prema Brazilu, ali oni su profesionalci i nastupaju za našu šahovnicu. S obzirom na stil igre, mislim da im je prilagodba bila laka. Mi smo dobili dvojicu kvalitetnih igrača koji dižu našu reprezentaciju na još višu razinu – objasnio je Kovač.

Posljednja provjera donijet će izborniku još poneko saznanje

– Protiv Australije ćemo dobiti odgovore na još jedno ili dva pitanja. Uvijek postoji mogućnost ozljede, ali postoji i na treningu. Taj smo susret tražili prvenstveno radi klime jer jedno je trenirati u Austriji i igrati u Osijeku, a drugo je igrati protiv ozbiljnog protivnika u Brazilu. Australija igra lijepo, okomito i agresivno te sigurno može iznenaditi na Svjetskom prvenstvu. No, težimo pozitivnom rezultatu – zaključuje Kovač.

Foto: HNS/Drago Sopta