fbpx

Nova dokumentarna serija Noć na Zemlji: Afrika

Zagreb…

Na Hrvatskoj radioteleviziji nova dokumentarna serija Noć na Zemlji: Afrika

Noć na Zemlji: Afrika

Noć na Zemlji: AfrikaHRT od petka 18. listopada na Drugom programu (HRT – HTV2) počinje e emitiranjem dokumentarne serije Noć na Zemlji: Afrika. Ova zanimljiva dvodijelna serija vodi vas u neukrotivo područje subsaharske Afrike gdje se nalaze neka od posljednjih nedirnutih prostranstava neistražene divljine te posljednje vrste megafaune koje još žive na Zemlji.
Prizori koji se tamo mogu vidjeti neki su od najspektakularnijih na planeti. Južnu polutku prekriva očaravajuće zvjezdano nebo. Kao da ste na balkonu s kojeg se pruža nevjerojatan pogled u svemir. Istodobno, mladunče slona okotilo se na obali rijeke. Tek što je upoznalo svoju obitelj i okolinu, predvodnica krda daje znak za pokret: vrijeme je za selidbu. Privremene oaze u pustinji Kalahari polako presušuju, a rajski vrt uskoro će se pretvoriti u pustinju. Tu počinje nevjerojatna odiseja mladunca i njegove obitelji na čelu s njegovom majkom, mladom predvodnicom krda. Čeka ih dalek put. Moraju prevaliti stotine kilometara pustih predjela divljine u subsaharskoj Africi, istim stazama kojima krda slonova putuju već tisućljećima. Ovi impresivni sisavci pamte staze kojima prođu i to znanje prenose s naraštaja na naraštaj.
Putovanje ove obitelji slonova uvlači vas u fascinantan i tajanstven noćni svijet afričke savane. U potpunom mraku srest ćete životinje koje nikada dosad nisu snimljene u tim uvjetima. Hijenski pas, dugouha lisica, mravojed, sova, dikobraz i karakal obično bježe na prvi znak neobičnog svjetla… Prvu epizodu dokumentarne serije “Noć na Zemlji: Afrika” gledajte u petak na Drugom programu Hrvatske televizije u 20.05 sati.

Foto: Press