Svečanim koncertom obilježen Dan Grada Zagreba!
Piše: redakcija On 31 svi., 2015 At 01:06 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Izvedbom glasovite Carmine Burane na otvorenom obilježen Dan Grada Zagreba

Dan Grada ZagrebaDan Grada ZagrebaDan Grada Zagreba proslavljen je svečanim koncertom u Parku dr. Franje Tuđmana jučer, 30. svibnja. Glasovita Carmina Burana Carla Orffa, u fantastičnoj izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem sjajnog mladog dirigenta Vetona Marevcija, uz nastupe vokalnih solista, sopranistice Antonie Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča, baritona Floriana Tavića i nastup čak četiri zbora: Ivan Goran Kovačića, Zvjezdica, Dan Grada ZagrebaZbora Muzičke akademije i Dječjeg opernog zbora u pravom je smislu riječi uveličala proslavu. Preko 300 izvođača na otvorenoj pozornici zvučalo je i izgledalo impresivno. Čak ni promjenjivo vrijeme, već pomalo uobičajeno za kraj svibnja (ako se prisjetimo prošlogodišnjeg koncerta ispred Umjetničkog paviljona, ali i onoga na zagrebačkim fontanama godinu prije) nije spriječilo brojne građane, slučajne i namjerne posjetitelje i prolaznike da se pod modrim i zvjezdanim nebom Zagreba okupe, i opušteno, kao na kojekakvom zabavnom pikniku, uživaju na travnatoj površini revitaliziranog Parka dr. Franje Tuđmana.
Namjera gradskog vodstva da raznovrsnim glazbeno scenskim i zabavnim programima aktualizira atraktivne gradske lokacije i ‘vrati ih’ na raspolaganje građanima i ove se godine pokazala kao pun pogodak sa Parkom dr. Franje Tuđmana.
U svijetlu kandidature Grada Zagreba za Europsku prijestolnicu kulture i skorašnje odluke o njegovu ulasku u 2. krug natjecanja, ovo je svakako bio događaj koji bi ušao u portfelj grada dostojnog te prestižne titule.
Domaćin manifestacije – gradonačelnik hrvatske metropole, Milan Bandić, na slavljeničkom koncertu okupio je brojne predstavnike državnog vrha, gradske uprave, diplomatskog zbora, ali i društvene, političke i ine uglednike. I što je najvažnije, okupio je mnogobrojne građane, kojima je ovaj Koncert na dar bio i namijenjen.

Foto: Press

comment closed