Zagrebačka filharmonija: Renata Penezić i Mirjam L. Debanić
Piše: redakcija On 22 svi., 2015 At 12:06 PM | Categorized As LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zagrebačka filharmonijaNa koncertu Zagrebačke filharmonije danas, 22. svibnja, pod ravnanjem danskog maestra Michaela Schonwandta i uz klasični program solističke nastupe imat će članice orkestra Zagrebačke filharmonije, flautistica Renata Penezić i harfistica Mirjam Lučev Debanić. Majstorska muziciranja kojem svakodnevno pridonose orkestru Zagrebačke filharmonije predstavit će solističkim nastupima u izvedbi Mozartovog Koncerta za flautu i harfu.
Renata Penezić dugogodišnja je članica Zagrebačka filharmonija, Plavi ciklusorkestra Zagrebačke filharmonije i trenutno najbolja hrvatska flautistica. Solistica, komorna glazbenica, profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, osnivačica Zagrebačkog ansambla flauta svojim je angažmanom u ansablima kao i radom s mladim glazbenicima uvelike pridonijela popularizaciji ovog instrumenta i promociji izvrsnosti hrvatske glazbe u svijetu.
Hvaljena harfistica Mirjam Lučev Debanić, svojim se iznimnim izvedbama, brojnim nosačima zvuka, nastupima sa značajnim europskim orkestrima prometnula u najbolje hrvatske harfistice. Također djeluje kao članica orkestra Zagrebačke filharmonije te kao docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Na programu će se, osim Mozarta, naći i Nielsenova Maskarada te Sibeliusova 1.simfonija u e-molu. Nadolazeća sezona Zagrebačke filharmonije predstavljena na velikoj press konferenciji u Lisinskom, bit će, kako je najavljeno, u znaku Mozarta i Mahlera.  Sljedeće godine svijet obilježava 260.- obljetnicu Mozartove smrti pa će i izvedbe djela iz širokog Mozartovog opusa kroz čitavu sezonu biti svojevrsni hommage Zagrebačke filharmonije skladateljskoj ostavštini ovog velikana glazbe.

Foto: Press

comment closed