fbpx

Prva povijesna rukometna utakmica osoba u invalidskim kolicima

Zagreb…

rukometna utakmica– Ovim putem pozivamo vas da dođete i podržite rukometaše te da zajedno sportom istaknemo posebnosti, a ne različitosti – pozivaju iz Hrvatskog rukometnog saveza.
Dvorana Kutija šibica u Zagrebu 29. studenog 2017. godine bit će mjesto prve povijesne rukometne utakmice osoba u invalidskim kolicima (Wheelchair handball) između Hrvatske i Italija.
Najnovija dostignuća donijela su sve veći interes za rukomet u invalidskim kolicima, ne samo u Europi, već i u cijelom svijetu. Stoga je Zagrebački rukometni savez u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića odlučio organizirati prvu i povijesnu rukometnu utakmicu u invalidskim kolicima.
Ovo je izvrstan primjer da se još jednom dokaže kako sport i rukomet nisu ograničeni na dob, spol ili tjelesno stanje osobe. Smatramo kako je upravo rukomet sport za sve – sport bez granica. Uz samu utakmicu priređen je i program koji će uveličati brojni prijatelji sporta i rukometa te drugi uvaženi gosti iz političkog, javnog, kulturnog i sportskog života Grada Zagreba i Republike Hrvatske.
Navedenom utakmicom želi se pokrenuti aktivniji i prikladniji proces uključivanja u sport i rukomet osoba s invaliditetom te smatramo kako će ovaj sportski događaj pružiti dodatnu potporu klubovima, kao i drugim sportovima da organiziraju slične sportske akcije. Utakmicu podržava i Tor, maskota Europskog prvenstva 2018.
Rukometna utakmica je na rasporedu 29. studenog 2017. godine u ŠD Trešnjevka, Veprinačka 16, Zagreb, s početkom u 17.00 sati (igra se 2 x 20 minuta).

Foto: Press