fbpx

Premijera nagrađivane domaće drame Zbornica

Ove srijede u Art-kinu Zbornica

Kao dinamična i režijski vrlo vješto izvedena drama o borbi pojedinke protiv sustava i ustaljenih obrazaca svakodnevice, film Zbornica je od strane brojnih kritičara proglašen jednim od najboljih domaćih filmova posljednjih godina

Zbornica

Kinopremijera nagrađivanog filma Zbornica Sonje Tarokić održava se u Art-kinu u srijedu, 24. studenog 2021. godine u 20.00 sati, uz gostovanje redateljice, glavne glumice Marine Redžepović te producentice Ankice Jurić Tilić (Kinorama).

Zbornica

Dugometražni prvijenac Sonje Tarokić Zbornica priča je o novoj i entuzijastičnoj osnovnoškolskoj pedagoginji Anamariji (Marina Redžepović) koja, suočena s restrikcijama školskog sistema te okružena obeshrabrenim učiteljima, ulazi u vlastitu borbu s problematičnim profesorom povijesti (Stojan Matavulj), nesvjesna da upravo tim putem polako postaje sve sličnija kolegama u zbornici.

Zbornica je svoju svjetsku premijeru doživjela na prestižnom festivalu u Karlovym Varyma, gdje je i nagrađena posebnim priznanjem žirija i priznanjem Ekumenskog žirija.

Kao dinamična i režijski vrlo vješto izvedena drama o borbi pojedinke protiv sustava i ustaljenih obrazaca svakodnevice, film je od strane brojnih kritičara proglašen jednim od najboljih domaćih filmova posljednjih godina.

Nakon premijerne projekcije, film se do kraja studenog u Art-kinu prikazuje reprizno još pet puta.

Program se provodi u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama te je za ulazak u prostore Art-kina neophodna COVID potvrda.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Foto: Press