Premijera: Matija Prskalo u monodrami Samo jedna žena
By redakcija On 28 velj., 2017 At 12:22 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Histrionski dom…

Predstavu posvećujem svim ženama koje se u njoj prepoznaju, kaže Matija Prskalo

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Matija Prskalo– Tekst je ženska priča i to ne znači da muškarcima ne bi bio još zanimljiviji. Iako je predstava monodrama – tragikomedija, ona svejedno obiluje mnoštvom likova, pa tako upoznajemo muža zlostavljača, mladog ljubavnika, susjeda voajera i još drugih lica koji Mariji zagorčavaju život – ispričala je lijepa glumica nedavno za portal Scena.hr. Dodaje da monodramu ‘Samo jedna žena‘ završava s puškom u ruci.
Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo, dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju?
Matija PrskaloMaria (Matija Prskalo) naivno, ali na duhovit, komičan način, progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?!
Prepoznajemo u njenoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih! Kako to Marija podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je kako ona kaže ‘dopale’ i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti? Pogledajte u predstavi ‘Samo jedna žena’.
– Ja bih skoro ovaj tekst nazvala, komad s pjevanjem i pucanjem kojim obilježavam 25 godina umjetničkog djelovanja. A predstavu posvećujem svim ženama koje se u njoj prepoznaju – naglasila je Matija za portal Scena.hr.
Predstava se održava u Histrionskom domu u 20.00 sati.

Pretpremijera: 02. ožujka 2017. godine
Premijera: 03. ožujka 2017. godine
Autor: Franca Rame i Dario Fo
Prijevod: Đuro Roić
Redatelj: Đuro Roić
Producent: GALA teatar, Zagreb
Izvođači: Matija Prskalo
Puna cijena ulaznice: 60.00 Kn

Foto: Press

comment closed