fbpx

Premijera: Nebo nad Zagrebom – ispovijed starog agramera

Bobijevi dani smijeha…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Nebo nad ZagrebomU petak 28. listopada 2016. godine s početkom u 20.00 sati će se u sklopu V. Bobijevih dana smijeha održati praizvedba predstave Nebo nad Zagrebom Miroslava Međimorca sa Žarkom Potočnjakom u glavnoj ulozi. A u subotu 29. listopada je svečana dodjela nagrada V. Bobijevih dana smijeha i zatvaranje festivala i tada će također biti izvedena predstava Nebo nad Zagrebom u 20.00 sati.
Monodrama ‘Životna priča Janka Žnidarića‘ ispovijed je starog ‘agramera’ koju on pripovijeda slučajnom namjerniku za stolom na terasi jednog zagrebačkog kafića. Janko Žnidarić bio je uspješan arhitekt i graditelj, bonvivan i ljubitelj ljepšeg spola kroz čiji život se prelamaju najvažniji događaji u Zagrebu 20. stoljeća – predratne godine mira i prosperiteta, školovanje, profesionalni uspjeh i poroci – kocka, piće i žene – pa rat sa svim teškoćama i opasnostima te poratne godine sve do današnjih dana. Rat donosi u njegov život uspješnu židovsku glumicu, izbjeglicu iz nacističke Njemačke, čiji muž će nastaviti put prema Palestini kako bi je tamo sačekao. Okupacija Zagreba onemogućiti će njen odlazak, i Esther će se naći sama u Zagrebu izložena smrtnoj opasnosti.
Jedini čovjek koji bi joj mogao pomoći poduzetni je arhitekt Janko Žnidarić koji se u nju smrtno zaljubljuje… Na kraju svoga puta Janko Žnidarić ostaje sam i kao čudak iz gornjogradskog kvarta, uz konjak, dijeli namjernicima svoje bogato životno iskustvo. Smisao svoga života sažimlje u jednu jedinu riječ: Ljubav!

Autor: MIROSLAV MEĐIMOREC
Redatelj: MIROSLAV MEĐIMOREC
Scenografija: Marta Crnobrnja
Kostimografija: Marta Crnobrnja
Izvođači: Žarko Potočnjak, Emma Martinjak, Mark Šokčić, Svebor Kamenski-Bačun, Kristian Šupe

Foto: Press