fbpx

Robert Sever – Buntovnička vizija na pisti Bipa FASHION.HR-a

Zagreb…

Inspirirao me je način na koji sam se ja osobno odijevao kad sam išao u srednju školu, kaže Robert Sever

Robert Sever– Unutar kolekcije nalazi se pregršt romantičnih referenci, za koje su me inspirirale sestre Romanov i posljednji val carske Rusije, ali samo kroz inspiraciju, nikako kroz citiranje povijesne odjeće. Njihova sestrinska povezanost i njihova estetika bile su inspiracija za različite sekcije u ovoj modnoj priči. Neupitna ženstvenost, elegancija i diskretna dekadencija provući će se kroz ovu kolekciju – izjavio je Robert Sever ususret reviji.
Poznati modni dizajner Robert Sever, koji već 18 godina uspješno vlada hrvatskom modnom scenom i ove će sezone na nacionalnom tjednu mode Bipa FASHION.HR predstaviti svoju najnoviju kolekciju pod pokroviteljstvom brenda Noelle. Ljubitelji Severovog dizajna uživat će u kreacijama za koje je dizajner ove sezone inspiraciju pronašao u carskoj Rusiji.
Robert SeverPrepoznatljiv po suvremenoj estetici koja je prije svega funkcionalna, Robert Sever i ove sezone do kraja perfekcionistički razrađuje detalje u dizajnu. Kolekcija koju čini skoro 50 lookova, izrađena je od delikatnih čipki, trapera, viskoze, svile i pamuka. No, ove sezone Sever priprema posebno iznenađenje kao jedini brand koji u sklopu tjedna mode predstavlja čak dvije kolekcije, mušku i žensku. Drugog dana Bipa FASHION.HR-a u sklopu programa FHR MEN, Sever prikazuje kolekciju imena Jean Luc, na koju je posebno ponosan. Odjeća je vrlo nosiva, suvremena, ali s pregršt detalja kao što je ručno vezenje ili oslikavanje te izbjeljivanje.
– Inspirirao me je način na koji sam se ja osobno odijevao kad sam išao u srednju školu, vrlo zaneseno, umjetnički, vrlo slobodno. Kolekcija Jean Luc je kombinacija umjetnika, rockera, pjesnika. Takva sloboda nedostaje u ovo vrijeme kada trendovi diktiraju tempo na ulicama – dodaje dizajner.
Kolekcija za muškarce donosi široku paleta odjevnih komada, od košulja, hlača, kratkih hlača, do prsluka, parki i ogrtača. Posebnost ove kolekcije je u mnogobrojnim detaljima koji su ručno oslikani, ručno ili strojno izvezeni, a dizajner je na odjeću aplicirao autorske grafike i ilustracije.
Mušku kolekciju Robert Sever predstavit će 20. ožujka u sklopu programa FHR MEN dok će njegova revija sa ženskom kolekcijom 19. ožujka otvoriti Bipa FASHION.HR.

Fotograf: Zvonimir Ferina
Modeli: Iva Marušić, Ana Stanković (Talia model) i Filip Lazov
Makeup: Nika Žlof

Foto: Press