fbpx

Serija Mjesto koje zovem dom na malim ekranima

Zagreb…

HRT od 2. kolovoza na Prvom programu prikazuje seriju Mjesto koje zovem dom

Mjesto koje zovem domHrvatska radiotelevizija od četvrtka, 2. kolovoza 2018. godine, na svom Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20.05 sati započinje s prikazivanjem izvrsne australske dramske serije ‘Mjesto koje zovem dom‘.
Radnja serije Mjesto koje zovem dom smještena je u 50-e godine prošlog stoljeća te prati život bogate obitelj Bligh koja u Invernessu u Novom južnom Walesu vodi nimalo jednostavan život. Riječ je o četvrtoj sezoni ove epske romantične serije koja se usredotočuje se na odnose među likovima na koje utječu suprotstavljene društvene teme u jeku Hladnog rata. Prva je konzervativni val straha od crvenih koji je izazvala afera Petrov, a druga je val liberalnih promjena koje su omogućile nove društvene i moralne mogućnosti.
Mjesto koje zovem domU prvoj epizodi pratimo događaje vezane uz smrt lokalne učiteljice. Novi policijski narednik u gradu sumnja da je ubojica lokalni stanovnik. Elizabeth neočekivano nešto odobri i tako zaprepasti obitelj svojim novim pogledom na život. George preuzima kontrolu nad Jamesovom i Olivijinom rastavom dok oni vode svoje nove živote. James od Henryja počinje učiti kako preživjeti kao homoseksualac. Olivia Lloydu odaje veliku tajnu. Annin sastanak s izdavačem nije prošao u skladu s očekivanjima. Regina zabija pandže u Annin i Ginov brak.
Uloge: Marta Dusseldorp (Sarah Adams), Noni Hazlehurst (Elizabeth Bligh), Brett Climo (George Bligh), Craig Hall (Jack Duncan), David Berry (James Bligh), Abby Earl (Anna Bligh), Arianwen Parkes-Lockwood (Olivia Bligh).

Serija Mjesto koje zovem dom
Scenarij: Bevan Lee
Režija: Shirley Barrett
Urednica: Ranka Horvat

Foto: Press