fbpx

Započela produkcija treće sezone serije Njegova mračna građa

HBO serija Njegova mračna građa

Nagrađivana HBO serija Njegova mračna građa (His Dark Materials) vraća se u produkciju s epskom trećom sezonom, temeljenom na posljednjem romanu „Jantarni dalekozor“ iz trilogije Philipa Pullmana.

Njegova mračna građa

Serija Njegova mračna građa prati nositelja Čudesnog noža, Willa (Amir Wilson), i prorečeno dijete, Lyru (Dafne Keen), na putovanju kroz različite svjetove kako bi se pronašli i zaštitili jedno drugo.

Na kraju druge sezone Lord Asriel pozvao je anđele da mu pomognu u ratu protiv Kraljevstva Nebeskog dok je gospođa Coulter otela kćer Lyru kako bi je odvela na ‘sigurno’ u njihov vlastiti svijet. Treća sezona započinje Lyrom u nesvijesti, omamljenu napitkom za uspavljivanje koji joj je dala majka, dok Will, još uvijek noseći Čudesni nož, nastavlja svoju potragu za njom. Willu ulaze u trag dva anđela, Balthamos i Baruch, koji ga žele povesti da se pridruži misiji lorda Asriela protiv Autoriteta sa zapovjednikom Ogunweom. Ali, Will nije jedini u potrazi za Lyrom jer otac MacPhail nastavlja svoju misiju kako bi uništio dijete iz proročanstva uz pomoć svog najodanijeg sljedbenika, oca Gomeza.

U međuvremenu, oxfordska fizičarka Mary Malone doseže još jedan paralelni svijet – svijet Mulefe, čudne vrste nalik na životinje koje joj govore o kataklizmičnom fenomenu u njihovom svijetu. S više novih svjetova, uključujući Zemlju mrtvih, povratak likova i čudna nova bića Mulefu i Galivespijce, treća sezona dovest će remek-djelo Philipa Pullmana do dramatičnog završetka.

Uz Amira Wilsona i Dafne Keen, u postojećoj glumačkoj postavi su Ruth Wilson, Simone Kirby, James Mcavoy, Will Keen, Jade Anouka i Ruta Gedmintas, a u trećoj sezoni pridružuju im se Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jamie Ward, Kobna Holdbrook-Smith, Simon Harrison, Chipo Chung i Amber Fitzgerald-Woolfe.

Redatelj prve dvije epizode nove sezone je Amit Gupta, nakon čega režiju potpisuju Charles Martin i Weronika Tofilska. Produkcija se ponovno odvija u audio studiju Wolf Studios Wales te na lokacijama u Walesu i Engleskoj. Izvršni producenti za Bad Wolf su Jane Tranter i Dan McCulloch. Scenaristi su Jack Throne i Francesca Gardiner, također u ulozi izvršnih producenata s Ameliom Spencer koja se pridružuje i kao scenaristica i konzultantska producentica. Među ostalim izvršnim producentima su Ryan Rasmussen, Julie Gardner i Joel Collins za Bad Wolf, Philip Pullman, Deborah Forte te Toby Emmerich i Carolyn Blackwood za New Line Cinema i Ben Irving za BBC.

Osnivačica Bad Wolfa i izvršna producentica, Jane Tranter, ovom prigodom je izjavila: „’Jantarni dalekozor’ je najkompleksniji roman Philipa Pullmana za prilagodbu za TV, ali s našim kreativnim timom svjetske klase u Cardiffu nijedan izazov nije zastrašujući. Ova sezona je i epska avantura i priča o ljubavi i istini. Scenariji Jacka, Francesce i Amelije utjelovljuju briljantnost Philipovih svjetova, a pridružuje nam se i naša toliko voljena postojeća glumačka ekipa i neki iznimni talenti, novi u seriji.”

Francesca Orsi, izvršna potpredsjednica HBO-a, rekla je: „Bilo je zadovoljstvo gledati kako publika prihvaća ovo nevjerojatno putovanje do samootkrivanja, prijateljstva i svrhe s Lyrom ove posljednje dvije sezone. Jane, Dan i svi iz Bad Wolf ekipe učinili su tako sjajan posao oživjevši voljeni Phillipov svijet i jedva čekam da fanovi vide što se sprema u ovom dirljivom posljednjem poglavlju. ”

Trilogija Njegova mračna građa Philipa Pullmana smatra se modernim remek-djelom znanstvene fantastike i prodana je u više od 18 milijuna primjeraka širom svijeta. „Jantarni dalekozor“ prvi je dječji roman koji je osvojio prestižnu nagradu Whitbread za roman godine (2001.) i prvi dječji roman koji se našao na listi za nagradu Booker.

Seriju Njegova mračna građa je producirao Bad Wolf u suradnji s New Line Cinema za HBO i BBC One, uz potporu velške vlade putem Creative Walesa. Prve dvije sezone serije dostupne su za gledanje na HBO GO-u.

Foto: Press – Njegova mračna građa