fbpx

Stojko Vranković: Najbitnije je da se vratimo dobrom igrom i dobrim rezultatima

Zagreb…

Stojko Vranković– Htio bih se vratiti malo unazad – na 6. mjesec koji je bio vrlo dobar rezultatski, zatim odlični rezultati selekcija U20, kao i U16 koja je bila zlatna u Novom Sadu. Isto tako bih htio i spomenuti turnir u Kini koji je naša B reprezentacija odigrala na visokom nivou i osvojila turnir – rekao je na otvorenju konferencije za medije Stojko Vranković.
Povodom okupljanja reprezentacije u Hotelu Panorama u Zagrebu je održana konferencija za medije. Odmor za igrače je završio, seniorska reprezentacija 30. kolovoza počinje s pripremama za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. Prva službena utakmica reprezentacije na rasporedu je 14. rujna u Osijeku protiv dosad neporažene Litve, a zatim slijedi put u Gdanjsk i utakmica s Poljskom 17. rujna.
Povodom novog kruga kvalifikacija i priprema u Zagrebu je danas, 29. kolovoza, u popodnevnim satima održana konferencija za medije kojoj su nazočili predsjednik HKS-a, Stojko Vranković, izbornik reprezentacije, Dražen Anzulović te članovi reprezentacije i NBA igrači: kapetan Bojan Bogdanović, neizostavni Dario Šarić te debitant u reprezentaciji Ante Toni Žižić.
– Što se tiče utakmice u Osijeku, mi smo protekla dva dana proveli u posjetu; dvorana je odlična, smještaj je također dobar. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim i Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji koji nam daju veliku podršku i mislim da će tamo biti jedna vrlo dobra košarkaška priča što se tiče i atmosfere i gostoprimstva, a na nama je da to vratimo dobrom igrom i dobrim rezultatima. Posebno bih se zahvalio našoj trojici članova Upravnog odbora koji su iz Osijeka, Renatu Martinku, Ivici Mlinareviću i Tvrtku Novakoviću – dodao je Stojko Vranković.
Dario Šarić je najprije krenuo s čestitkama:
Dario Šarić– Prvo bih čestitamo mlađim uzrastima hrvatskih košarkaških reprezentacija na dvije izuzetne medalje. Čestitao bih i nogometašima i vaterpolistima. U mini ciklusu u 6. mjesecu ostvarili smo dvije vrlo bitne pobjede, otišli na odmor mjesec i po dana i ponovno se okupili puni energije i s četiri NBA igrača i spremni smo boriti se, pobijediti i tim igračima koji će igrati u 11. i 2. mjesecu dati nekakav zamah. To nam je svima prvo na pameti prije odlaska u Ameriku, i nadam se da smo svi spremni i da ćemo dobro odigrati ove dvije utakmice.
Reprezentaciji će se priključiti i najnoviji član Martin Junaković, a prvi test je na rasporedu 5. rujna u Areni Varaždin s početkom u 20:00 sati u prijateljskoj utakmici sa Slovenijom. Uzvratna utakmica je zakazana za 8. rujna u Celju, a zatim slijede službene kvalifikacijske utakmice 14. i 17. rujna.
*Ulaznice za utakmicu Hrvatska – Litva 14. rujna u Osijeku bit će moguće nabaviti putem sustava Eventim od petka, 31. kolovoza od 10:00 sati.

Foto: Press – Marin Sušić/HKS